QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hradec Králové překazil bodovou sérii indiánů, Plzeň padla 1:4

13.01.2021 10:48

Plzeňská Škodovka se po dvou dnech opět představila v extraligovém duelu, doma přivítala poprvé v seźoně královéhradecký Mountfield. Hostující celek ale duel ovládl a získal všechny tři body.

H. Králové x Plzeň_HC Škoda Plzeň

Do dohrávky 12. extraligového kola vstoupili sice aktivněji indiáni, vedoucího gólu se však nedočkali. Soupeři skórovali hned páté minutě, v jedenácté minutě letěl do plzeňské branky druhý puk. Po první třetině tak vedli hosté 2:0.

Ani ve druhé třetině domácí nebyli úspěšní, dostali ale další dvě branky. Konec prostřední třetiny tak končil 4:0 a indiány přepadal zmar a panika. 

Úspěchu se indiáni dočkali až ve třetí třetině, kdy se Filip Suchý ve 47. minutě dostal do samostatného úniku a trefil se přesnou střelou nad Mazancovu vyrážečku.

Mountfield tak v Plzni vyhrál v základní hrací době poprvé od roku 2014. „Utkání jsme začali docela slušně, ale dva rychlé góly soupeře nás zabili. Pro takto mladé mužstvo v takovéto sestavě to bylo smrtelné. Následoval zmar a panika," uvedl po hře trenér indiánů Jiří Hanzlík.

Foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24