QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hygienická opatření na Sportmanii! Připraveny jsou speciální kamery

10.08.2020 10:22

Už o nadcházejícím víkendu odstartuj největší akce svého druhu v kraji – Sportmanie Plzeň. "Myslíme i na bezpečnost,“ ujišťuje náměstek primátora Roman Zarzycký.

2

Největší sportovní akce v kraji odstartuje slavnostním zahájením v sobotu 15. srpna od 18 hodin. Jeho součástí bude vystoupení taneční skupiny Verona.

"Povedl se nám kus práce. I v tomto nelehkém období jsme připravili pro naše mladé sportovce a celé rodiny tento vícedenní sportovní festival. Všichni můžeme zahodit každodenní starosti a odreagovat se sportem. Děti si mohou vyzkoušet pestré sportovní aktivity a lépe se rozhodnout, co je baví a případně, zda mají pro konkrétní sport vlohy,“ sdělil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Město Plzeň se snaží kvůli hrozbě koronaviru maximálně ochránit všechny návštěvníky. Stanoviště jsou rozdělena do tří sektorů – amfiteátr, kolektivní sporty a individuální sporty. Každý sektor má pouze jeden vstup a výstup, u kterého naleznou návštěvníci bezdotykový dávkovač dezinfekce. Všechna stanoviště mají k dispozici rozprašovač s dezinfekcí a také se budou pravidelně, minimálně jednou za 30 minut, dezinfikovat vybavení stanovišť.

"Zároveň jako první v České republice využijeme unikátní kamery u každého vstupu. Tyto kamery automaticky sledují počet lidí uvnitř sektoru a informují, zdali je dosažen limit 1000 návštěvníků či nikoliv. Kamery dále rozpoznají i zda mají návštěvníci na obličeji roušky, umíme tedy i v případě zpřísnění vládních opatření okamžitě reagovat,“ prozradil Roman Zarzycký.

Organizátoři objednali téměř 2000 litrů dezinfekce a oplocení sektorů spotřebovalo více než kilometr délky a 2,5m vysokých mobilních plotů.

Více o programu Sportmanie jsme psali zde

FOTO: sport.plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24