QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni berou v pohárovém utkání s Rytíři Kladno plný počet bodů

14.08.2020 19:44     14.08.2020 20:17

Západočeši se v pátek 14. srpna v rámci Generali Česká Cupu utkali s Kladnem. Připisují si důležité vítězství 3:1.

1

V největší šanci úvodní třetiny se do sóla trhl Kubík, jako zakončení zvolil kličku do bekhendu, ovšem poté rozezvučel tyč. Těsně před přestávkou ještě pálil Hlava z vrcholu levého kruhu, ale na strážce plzeňské svatyně si nepřišel.

Prostřední dvacetiminutovka byla na góly bohatá. Po chybě v domácích ve vlastním pásmu se trhl Vítězslav Bílek po pravé straně a vymetl horní růžek. Jenže přesně po šestašedesáti vteřinách hry vytvořili hrubku i hosté, když jim ve vlastním oslabení ujel Jakub Pour a zamířil přesně k levé tyči. Za nedlouho poté byl obrat dokonán. Musil tvrdě vypálil a jeho práci na brankovišti dokonal dorážkou Milan Gulaš. O rychlou odpověď se ještě od modré pokusil nepříjemnou ranou Štochl, Pavlát si nadvakrát poradil a jeho tým tak poprvé v turnaji odcházel do kabin s vedením v zádech. 

V polovině závěrečného dějství museli domácí na dlouho do tří, situaci však srdnatě ubránili. Již v plném počtu mohutně napřáhl na modré Čerešňák, Jirůšek zakročil betonem. Na druhé straně se protáhl až před Pavláta Sorokin, zkusil kličku do forhendu, jenže zakončil až za tyč. Závěr zápasu svým vyloučením hostům zkomplikoval Hlava, přesto se Rytíři odhodlali ke hře bez brankáře. Toho využil Matyáš Kantner, který se ve středním pásmu zmocnil kotouče, protáhl se mezi dvěma protihráči, třetímu nasadil kličku a čtvrtého prostřelil.

Západočeši vybojovali důležité vítězství a nadále se drží ve vyrovnané tabulce A Generali Česká Cupu ve hře o postup.

Sestavy:

Plzeň

Pavlát (Micka) – Lang, L. Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček – Pour, P. Musil, Gulaš (C) – Kantner, Mertl (A), Suchý – Malát, Kracík, Přikryl – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Kladno

Jiroušek (Košarišťan) – Kehar (A), Zelingr, Štochl, V. Sorokin, Mikliš, Ticháček – Hlava, Račuk (C), Urban – Guman, Kubík, Bílek – Hajný, Pitule (A), Š. Bláha – Routa, Filip, O. Bláha.

ZDROJ, FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24