QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jarní prázdniny se blíží, děti v Plzni a blízkém okolí mají velkou výhodu

18.01.2022 18:39

Od vánočního volna už nějaká doba utekla a děti začínají vyhlížet jarní prázdniny. Žáci a studenti navštěvující školu v okresech Plzeň-město, Plzeň-sever nebo Plzeň-jih si jarní prázdniny prodlouží o pololetní.

30_12_2016_sumava_gerlovka (11)

Termín jarních prázdnin se liší podle okresu, ve kterém se daná základní nebo střední škola nachází, trvalé bydliště žáka tedy není rozhodující.

Pololetní vysvědčení se letos rozdává 31. ledna, pololetní volno budou mít děti ale až v pátek 4. února. Hned od pondělí 7. února začínají dětem navštěvujícím školu v okresech Plzeň-město, Plzeň-jih nebo Plzeň-sever jarní prázdniny. Ty potrvají celý týden.

Pro zbývající okresy kraje připadají jarní prázdniny až na první polovinu března. Ve školách na Klatovsku a Rokycansku si děti od výuky odpočinou od 28. února do 6. března, Tachovsko a Domažlicko uzavře své školy od 7. do 13. března.

Spousta rodin využívá týdenní volno pro pobyty na horách, milovníci tepla zase odlétají za sluníčkem. Mezi oblíbené destinace patří Egypt, Kapverdy, Emiráty nebo Kanárské ostrovy.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24