QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaro je znát i u Kokotských rybníků. Podívejte se na fotografie

18.04.2022 16:35

Pracovníci Záchranné stanice živočichů Plzeň pořídili fotografie na Rokycansku u Kokotských rybníků. Jak sami říkají, i když teploty klesají až k nule, je znát, že jaro panuje naplno.

Kokotske rybniky (4)
Kokotske rybniky (4)Kokotske rybniky (6)Kokotske rybniky (2)Kokotske rybniky (1)Kokotske rybniky (3)Kokotske rybniky (5)Kokotske rybniky (7)Kokotske rybniky (8)Kokotske rybniky (9)Kokotske rybniky (10)Kokotske rybniky (11)Kokotske rybniky (12)

"I přesto, že rtuť teploměru stále zběsile létá nahoru dolů, někde mezi 0 až 18˚C, tak jaro je už znát. A v plném proudu. Fotografie jsme pořídili u Dolního kokotského rybníka 15. dubna," říká Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Teploty sice v noci ještě klesají pod nulu, přes den už se ale v uplynulém týdnu vyšplhaly i přes dvacet stupňů Celsia. Aktuálně meteorologové varují před mrazem, který může poničit kvetoucí stromy a další vegetaci. Více jsme psali zde.

Dolní kokotský rybník, který je zachycen na snímcích, je větším z dvojice Kokotských rybníků. Rybníky leží na Rokycansku a jsou majetkem města Plzně. Vede sem i 9 kilometrů dlouhá naučná stezka Kokotské rybníky. Stezka vás provede kolem dvou rybníků, několika studánek a jedné starostovy vyhlídky, po níž zdatný cyklista projede na kole.

foto: DESOP, Záchranná stanice živočichů Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24