Je Adam Hložek novou hvězdou českého fotbalu?

25.05.2022 17:28

Velkých fotbalových jmen je v českých a československých dějinách nespočet, v posledních letech však nové objevy trochu pokulhávaly.

football-g150712566_1920

To však může být minulostí díky Adamu Hložkovi, jenž může svými úspěchy v budoucnu mnohým českým hvězdám konkurovat. Třeba se i Adam Hložek proslaví ve světě podobně jako Rosický, Koller, Čech nebo Nedvěd.

Už teď je držitelem mnoha ligových rekordů

Adam začínal s fotbalovou kariérou v FC Ivančice, již v jeho dvanácti letech bylo zřejmé, že má takový talent, se kterým by se měl v budoucnu věnovat fotbalu profesionálně. V té době také přestoupil do pražské Sparty. I zde se svým talentem oslnil, díky čemuž za Spartu debutoval již v 16 letech, a to 2. října 2018 v 3. kole poháru proti Slavoji Polná, kde i skóroval. Svůj ligový debut pak odehrál 10. 11. 2018 proti Karviné a 9. 3. 2019 vstřelil svoji první ligovou branku Plzni a stal se tak nejmladším střelcem v ligové historii.

Další rekord na sebe nenechal čekat a v zápase proti Opavě dne 25. 4. 2021 se stal nejmladším hráčem, který dosáhl ligového hattricku. O necelý rok později, přesně 18. 4. 2022 se stal nejmladším hráčem, který dosáhl 100 startů v lize, a to ve věku 19 let, 8 měsíců a 23 dnů.

V současné době patří mezi základní sestavu pražské Sparty a umisťuje se mezi nejproduktivnějšími hráči. Patří tak k základním elementům, jež mohou výrazně ovlivnit výsledek každého zápasu. I tato zkušenost se výrazně odráží v sázkových kurzech. Tak si pojďte také vyzkoušet své štěstí. No a pokud jste nesázeli, tak věřte, že pak je každý zápas ještě větší zábava, než doposud! O tom jak sázet, ale i další tipy pro nováčky naleznete zde https://bonusovy-kod.com/tipsport/, chyťte tak příležitost, prožívat každý zápas naplno. Navíc třeba zjistíte, že máte lepší odhad než ostatní fanoušci a ten adrenalin si možná přímo zamilujete!

Hložek už si vyzkoušel i reprezentaci

Adam Hložek Českou republiku reprezentoval v mládežnických reprezentacích do 15, do 16 a do 17 let. Reprezentačnímu týmu do 17 let pomohl kvalifikovat se na Mistrovství Evropy, ale v tomto turnaji si nezahrál, protože jej Sparta neuvolnila. V červnu 2021 dostal pozvánku na UEFA EURO 2020. Proti Skotsku nastoupil jako střídající hráč. Proti Chorvatsku taky nastoupil až ze střídačky.

Chystá se pořádná nabídka na přestup?

V posledních dnech se v tisku hojně objevují zprávy o možném přestupu Hložka do Neapole. Tisku tuto zprávu v minulých dnech potvrdil otec talentovaného českého fotbalisty, ale je nutné si dát pozor, aby se nic nezakřiklo. Zprávu totiž převzal i italský tisk včetně renomovaného deníku Corriere dello Sport, ale neapolský fotbalový klub, který se letos umístí asi třetí v italské lize se doposud nevyjádřil. Pokud by se Adam Hložek přidal k SSC Neapol mohl by si zahrát i v Lize mistrů, kde má Neapol účast již zajištěnou.

Kdo je největší fotbalová inspirace pro Adama Hložka?

Mezi českými fotbalisty je Adamovou největší inspirací Tomáš Rosický, který je shodou náhod v současné době také obchodním ředitelem zatím domácké Sparty. Z mezinárodních fotbalistů je podle jeho otce inspirací Cristiano Ronaldo.

Určitou fotbalovou inspirací Adama Hložka byl bezesporu i jeho starší bratr Daniel, právě s ním totiž Adam přestoupil do Sparty Praha.

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24