QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Karel Gott by mohl mít v Plzni čestný hrob. Město oslovilo jeho rodinu

04.10.2019 14:04

Úmrtí Karla Gotta stále hýbá celou republikou. Rozeběhly se i diskuse o tom, jaká místa by se podle něj mohla jmenovat. V Plzni by mohl mít Mistr čestný hrob...

foto-qap-cz (9)

Legendární český zpěvák Karel Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí. Od středečního rána, kdy byla informace o jeho úmrtí oficiálně potvrzená, je tématem číslo jedna.

Rozeběhly se také debaty o tom, jaká místa nebo budovy by se po něm měly pojmenovat. V pátek město Plzeň oficiálně oslovilo zpěvákovu rodinu s tím, že má právo na čestný hrob v krajské metropoli.

"Ze strany města Plzně dnes odešla rodině Karla Gotta informace o tom, že jako čestnému občanovi města Plzně mu náleží právo na zřízení čestného hrobu. Budeme plně respektovat přání rodiny v tom, zda se rozhodne tuto možnost využít,“ informovala mluvčí města Eva Barborková. Karel Gott byl čestným občanem Plzně od roku 2009.

Plzeňané stále vzdávají hold "Mistrovi" podpisy a vyjádřeními do kodolenční knihy, která je v mázhauzu radnic. Další podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24