QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

KD Šeříkovka se po další fázi rekonstrukce otevřela - FOTKY

27.09.2018 15:59
foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (27)

Kulturní dům Šeříkovka v Plzni na Slovanech prošel v posledních měsících další fází rekonstrukce. Tentokrát došlo na centrální část. Zásadní byla přístavba, díky které se rozšířily a zkvalitnily šatny. Zároveň vznikly nové toalety a přímo na sále také další výdejní místo pro občerstvení.

Aktuálně dokončená etapa rekonstrukce je v pořadí již pátou. Kompletní přemena Šeříkovky odstartovala v roce 2015, kdy se zrenovoval velký sál. Ještě před tím prošla úpravou také restaurace.

"Úpravy kulturního domu Šeříkovka byly rozloženy do šesti etap. Došlo již k rekonstrukci restaurace, kuchyně, celého prvního patra a výraznou proměnou prošel velký sál, čemuž se zdvojnásobila jeho kapacita. Na navýšenou kapacitu jsme zareagovali i v následné fázi úprav, kdy obvod nechal zpracovat projektovou dokumentaci na přístavbu. Ta zahrnuje rozšíření šatny a sociálního zařízení pro návštěvníky, dále možnost instalace dalšího výčepu pro velký sál a přístavbu kanceláře pro správce budovy," uvedl starosta Lumír Aschenbrenner.

Šeříkovka se kvůli další fázi oprav uzavřela na začátku června. "Cena přístavby vyšla na necelých sedm milionů korun. V letech 2013 až 2018 bylo do modernizace kulturního domu Šeříková investováno celkem 27 milionů korun," vypočítal místostarosta Jan Fluxa. Od 1. října začne nově fungovat také restaurace.

V příštích letech dojde ještě zateplení fasády a střechy. "Tím bude završena poslední šestá fáze úprav. Kulturní dům pak bude plně vyhovovat současným trendům a požadavkům na kulturní zařízení tohoto typu," doplnil místostarosta Roman Andrlík.

O první koncert, který otevře klubovou sezónu, se hned ve čtvrtek postará legendární kapela Turbo. Program pak pojede naostro od poloviny října.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24