QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovy chystají opravu kulturního domu i divadla - FOTKY

13.02.2020 6:40

Město letos investuje do svých kulturních zařízení. Stavbaři obsadí kulturní dům. Na opravy divadla naváží i úpravy okolí. Dojde také na výměnu sedaček v kině.

Divadelni1
Divadelni1Divadelni2DivadelniDivadlo, kulturák, divadelní ul., schody kostelKD1KDKostel_schody1Kostel_schody2Kostel_schody3

V Klatovech letos odstartuje dlouho očekávaná rekonstrukce kulturního domu. Město počítá s první etapou oprav a zateplením budovy.

"V letošním roce předpokládáme výdaj ve výši 18,5 milionu korun, akce bude pokračovat i v příštím roce. Celková investice dosáhne 36 milionů korun. Nezbytná je oprava střechy stejně jako kompletní výměna oken. Kulturní dům bude v plné kráse nejpozději na podzim příštího roku,“ sděluje místostarosta Klatov Václav Chroust.

Letošní plán investic pamatoval i na divadlo. "Podstatou akce je zateplení fasády, střechy a tepelná izolace stropů,“ dodává místostarosta s tím, že snížení energetické náročnosti budovy divadla si vyžádá přes 13 milionů korun.

Město současně připravuje obnovu přilehlé Divadelní ulice za téměř 8 milionů korun, dojde i na rekonstrukci schodů před jezuitským kostelem, která završí opravy jezuitského komplexu, které v Klatovech probíhají už řadu let.

Do plánu investic se dostalo také kino Šumava, kde proběhne částečná výměna sedaček za 300 tisíc korun.

FOTO, VIZUALIZACE: město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24