QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komenského ulicí na Lochotíně se už jezdí po novém asfaltu – FOTKY

05.08.2022 15:01

Stavební firma dokončila práce na Komenského ulici v Plzni o měsíc dříve. Při stavbě také použila recyklovaný materiál a tím výrazně ulevila dopravním komplikacím.

Oprava Komenského ulice Plzeň_MPP (3)
Oprava Komenského ulice Plzeň_MPP (3)Oprava Komenského ulice Plzeň_MPP (1)Oprava Komenského ulice Plzeň_MPP (2)Oprava Komenského ulice Plzeň_MPP (4)

Na konci července skončili opravy v Komenského ulici v Plzni. „Doba provádění stavby byla stanovena na 60 dní, nicméně zhotovitel se zavázal tuto dobu zkrátit o více než polovinu. Zkrácení celkové doby opravy skoro o měsíc přivítají hlavně lidé, kteří v Komenského ulici bydlí. Město oceňuje i to, že se zde recykloval stavební materiál, a tím se snížil počet nákladních aut, která na stavbu přijížděla a odjížděla minimálně o polovinu,“ řekl náměstek primátora města Plzně Michal Vozobule.

Opraven byl 670 metrů dlouhý úsek ulice i plocha pro parkování 115 vozidel. Za stavbu, na které se recykloval stavební materiál, město zaplatí celkem 6,5 milionu korun včetně DPH. Asfalt na vozovce byl již popraskaný a tvořily se v něm propadliny. Komunikaci bylo potřeba řádně opravit. „Původní vrstvy byly rozpojeny pomocí zemní frézy, pak bylo přidáno pojivo a vrstvy zahutněny. Na takto upravenou plochu byly položeny nové asfaltové vrstvy,“ vysvětlil proces opravy Milan Archman ze Správy veřejného statku města Plzně, který má stavbu na starosti.

V místě zároveň probíhá stavba 12 parkovacích míst typu K+R (parkoviště určené pro rychlé vyložení/naložení dětí) před 87. mateřskou školou, kterou investuje Městský obvod Plzeň 1. Na této stavbě pracují stavbaři v souladu s plánovaným harmonogramem. Parkoviště by mělo být nejpozději do konce prázdnin hotové.

 

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24