Konec týdne přinese oteplení, zataženou oblohu, vítr i srážky

06.12.2019 8:52

Dnes se vyjasní i v nížinách, večer začne zesilovat vítr. O víkendu můžete nechat zimní bundy doma,  teploty vystoupají  až na 9 stupňů Celsia.

ilustrační foto_QAP foto (6)

Pátek přinese zpočátku většinou zataženo nízkou oblačností, od středních poloh mrznoucí mlhy a v nadmořských výškách nad 700 metrů čtverečních jasnou oblohu. Během dne se vyjasní i v nížinách. Později večer, ale přibyde od západu oblačnosti. Dnešní nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 stupni Celsia, a to i na horách. Večer musíme počítat se sílícím větrem.

V sobotu přejde podle Českého hydrometeorologického ústavu přes naše území studená fronta. V Plzeňském kraji klesnou teploty v noci na sobotu maximálně k nule, na horách spadnou maximálně k -2 stupňům Celsia a postupně se bude oteplovat. Vítr dosáhne v nárazech až 72 km/h.

Přes den nás čeká oblačná až zatažená obloha, místy přeháňky, zejména na horách. "Nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 5 až 8 °C, na horách 1 až 4 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, na horách s nárazy 15 až 20 m/s, tj. (55 až 72 km/h)," informuje ČHMÚ.

Podobné počasí předpovídají meteorologové i na neděli. Na většině území Plzeňského kraje bude pršet, na hřebenech hor se mohou objevit smíšené nebo sněhové srážky. Nejnižší  noční teploty spadnou k 6 až 3 stupňům, přes den vyšplhají na 6 až 9 stupňů. Stále musíme počítat s čerstvým západním až jihozápadním větrem o síle 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s tj. kolem 55 km/h.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24