QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly protiepidemických opatření v Plzni probíhají, kraj má stále nejhorší čísla

31.07.2021 18:00

Ač druhý týden po sobě i v Plzeňském kraji mírně klesl počet nových případů koronaviru, stále si drží smutné prvenství. Hygienici se proto ve spolupráci s policisty zaměřují na kontrolní činnost.

DSC_8143

V souvislosti s rostoucí pozitivitou onemocnění Covid – 19 zejména mezi mladšími ročníky, provádějí pracovníci KHS v těsné součinnosti s policisty kontroly zaměřené zejména na bary, taneční kluby a diskotéky v centru města Plzně.

"V průběhu akce provedli několik kontrol zaměřených na dodržování aktuálních protiepidemických opatření (zejména dodržování povoleného počtu osob, prokazování bezinfekčnosti aplikací nebo certifikáty, apod.). Policisté se po zhodnocení situace s pracovníky hygienické stanice podíleli na bezproblémovém zajištění celé akce.  V průběhu noci bylo zkontrolováno několik provozoven a několik desítek osob. Byly zjištěné přestupky, které byly buď projednány s osobami přímo na místě nebo byly oznámeny do správního ( přestupkového) řízení," uvedla Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje.

V uvedených akcích bude Krajská hygienická stanice i nadále pokračovat, nejen na území města Plzně. Stejně tak bude KHS i nadále kontrolovat dodržování platných protiepidemických opatření v restauracích, apod.

V sedmidenním poměru nových případů na 100.000 obyvatel má kraj nejvyšší nárůst. Republikový průměr je 12 nových případů na 100.000 obyvatel za týden, v Plzeňském kraji to bylo 31 nákaz na 100.000 obyvatel, před týdnem dokonce 33.

Video: PČR

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24