QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koterov se konečně dočká kanalizace a vodovodu! Stavba začne letos

09.02.2019 8:11

Obyvatelům plzeňského Koterova se blýská na lepší časy. Konečně se dočkají odkanalizování a výstavby vodovodu. Stavět se má začít ještě letos. Náklady se blíží ke čtvrt miliardě.

foto-qap-cz (1)

Zastupitelé Plzně tradičně na začátku roku schvalovali souhrnné rozpočtové opatření na rok 2019 a aktualizaci Střednědobého výhledu rozpočtu na roky 2020 až 2022. Jednou z největších investic bude odkanalizování a vybudování vodovodu v Koterově.

Náklady na stavbu, která má zabrat tři roky, jsou odhadnuté na 233 milionů. Právě tato akce je tak největší ze všech schválených v rámci rozpočtového opatření.

Obyvatelům Koterova se významně uleví. "O kanalizaci usiluje tato městská část řadu let. Realizace projektu je možná díky tomu, že Plzeň před dvěma lety dokončila takzvaný Úslavský kanalizační sběrač, tedy páteřní kanalizační řad, jenž vede právě i do Koterova," potvrdila Marie Fialová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu.

Druhá etapa takzvaného úslavského sběrače se začala budovat v roce 2016. Dokončená byl v roce 2017 a vede od Rokycanské za Božkov až do Koterova. Vyšla na zhruba 47 milionů. První etapa k Božkovu už byla dokončená před několika lety.

S výstavbou kanalizace v Koterově by se podle plánů mělo začít ještě letos.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24