QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj podpoří environmentální tábor, slavnosti jablek i chovatelské výstavy

08.07.2019 18:50

Podporu třech dotačních programů vztahujících se k oblasti životního prostředí a zemědělství schválili na svém mimořádném pondělním jednání krajští radní. Na projekty dá kraj 165 tisíc korun.

cvt

Rada Plzeňského kraje schválila dotace na environmentální letní tábor, Slavnosti jablek a podporu chovatelům.

Dotaci ve výši 50 tisíc poskytne Plzeňský kraj na podporu akce Slavnosti Jablek 2019. "Jedenáctý ročník se uskuteční tradičně v nebílovských sadech. Slavnosti jablek propagují regionální potraviny, představují tradiční lidová řemesla, ekologické farmaření blízké ekofarmy, včelařství a prezentují se zde také žáci Střední školy, Oselce a Střední zemědělské a potravinářské školy, Klatovy," řekla tisková mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová. Slavnosti jablek se uskuteční 29. září.

Rada schválila poskytnutí dotace ve výši 100 tisíc korun na podporu chovatelských výstav a zajištění účasti chovatelů na Olympiádě mladých chovatelů Přerov 2019. Dotaci obdrží Český svaz chovatelů, z.s., Krajské sdružení Plzeňského kraje, které finance použije nejen na zajištění účasti na olympiádě, ale i na uspořádání krajské výstavy a šesti okresních výstav.

Částku 15 tisíc korun obdrží Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS (dále sdružení IRIS) na podporu pořádání tábora s environmentální tématikou. "Jedná se o pobytový environmentálně zaměřený tábor pořádaný Sborem dobrovolných hasičů Plzeň-Skvrňany ve spolupráci se sdružením IRIS," sdělila Alena Marešová. V letošním roce se tábor uskuteční u Drahotínského rybníka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24