QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Křižovatka na Karlovarské projde rekonstrukcí, řidiče čeká omezení v dopravě

28.07.2021 17:59

Práce na přestavbě křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích by měly skončit 17. srpna, rekonstrukce si vyžádá omezení automobilové i městské hromadné dopravy, křižovatka ale nebude zcela uzavřena.

DSC_0851

Město Plzeň začne v pátek 30. července 2021 s opravou značně vytížené křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích. Cílem je odstranit provozní problémy při průjezdu kloubových autobusů městské hromadné dopravy. Rekonstrukce si vyžádá omezení osobní automobilové i městské hromadné dopravy, křižovatka nebude zcela uzavřena. „Přestavbou křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích odstraníme provozní problémy, se kterými se musejí potýkat řidiči kloubových autobusů městské hromadné dopravy, jež obsluhují městskou část Vinice. Řidiči totiž s autobusy zadní částí podvozku drhnou o rampu mezi tramvajovou tratí a jízdním pásem. Jde o opravu úseku v délce sto metrů. Vzhledem k důležitosti křižovatky, která je spojnicí pro Vinice a Sylván, bude nutné stavbu rozdělit na několik etap, aby nebylo přerušeno dopravní spojení centra s těmito městskými čtvrtěmi,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Oprava křižovatky začne v západním jízdním pásu na Karlovarské ulici cca 45 metrů od přejezdu tramvajového pásu před křižovatkou a skončí na úrovni vjezdového klínu autobusové zastávky ve směru do centra města. Přestavba křižovatky si vyžádá dopravní omezení v osobní automobilové i městské hromadné dopravě. Realizace bude probíhat za omezeného provozu. Vozidla budou staveništěm převáděna za pomoci semaforů. Pohyb chodců a osob se sníženou schopností pohybu nebo orientace bude po dobu stavby možný po stezce pro chodce a cyklisty, která je po celé délce úpravy vedena v souběhu s opravovanou komunikací a nebude stavbou dotčena.

 

Od 30. července do ukončení nočního provozu z 1. na 2. srpna bude doprava MHD omezena takto:

Linka 25 bude dne 30. 7. 2021 ve směru na Vinice odkloněna z Karlovarské ulice ulicemi Boženy Němcové a Kotíkovskou, bez změny zastávek.

Linka 27 bude 30. 7. 2021 mimo provoz.

Linky N1, N4 z Vinic do Bolevce a Bílou Horu pojedou odklonem Lidickou ulicí. V tomto směru budou pro obě linky zrušeny zastávky „U Družby“ a „Úřad Lochotín“.

Linky N3, N6 ve směru do centra pojedou mezi zastávkami „Sokolovská“ a „Rondel“ odklonem alejí Svobody a Lidickou ulicí.

 

Změny od d 2. srpna do ukončení nočního provozu ze 6. na 7. srpna:

Zastávka „Zoologická zahrada“ pro linky 25, 27, 41, 56, N1, N4 ve směru do centra bude přeložena do zastávkového zálivu na úrovni stálé tramvajové zastávky.

 

Od 7. srpna do ukončení prací nebude muset být provoz uvedených linek upraven. S ohledem na dopravní omezení lze však na uvedených linkách očekávat zdržení spojů.

Foto: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24