V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lahůdka provoněná létem! Zeleninový džuveč s krkovicí si zamilujete

upr1
25. 8. 2019 14:23

Džuveč je skvělé balkánské letní jídlo, které voní sluncem. Zužitkujete do něj spoustu zeleniny ze zahrady! A ještě ke všemu se to peče vše v jednom pekáči...

Na přípravu budete potřebovat: 

750 g vepřové plece nebo libové krkovice
2 cibule 
8 větších brambor
2-3 bílé papriky
3 velká masitá rajčata
dvě hrsti zelených fazolek
cca 200 g bílého hlávkového zelí
1/2 cukety 
1 malý rajčatový protlak (cca 2 PL)
čerstvá saturejka 
1 PL mletá sladké papriky
1 KL koření čubrica (lze vynechat) 
mletý pepř
olej + sůl

Postup přípravy receptu:

Předem všechny suroviny nakrájejte. Maso na kostky podobně jako na guláš, cibuli nadrobno,papriky a zelí na proužky, cukety a 2 rajčata na kostky cca 1x1 cm a fazolky překrájejte na kratší kousky.

Na oleji orestujte cibuli dohněda, přidejte maso a opečte ze všech stran. Zaprašte paprikou, osolte, okořeňte, vmíchejte protlak, vhoďte bylinky a podlijte do výšky masa. Zmírněte teplotu, přiklopte a duste asi 20 - 25 minut. Pak přidejte fazolky, rajčata, papriky, zelí a cuketu. Promíchejte, případně dosolte a duste ještě do změknutí masa.

Troubu předehřejte na 200 - 220°C. 

Připravte si hluboký pekáč nebo velkou zapékací mísu. Brambory a poslední rajče nakrájejte na plátky zhruba 0,5 - 1 cm. Brambory rozdělte na 3 části a první vyskládejte dno pekáče. Zlehka osolte. Na ně navršte rovnoměrně 1/2 podušené směsi, pak opět brambory, směs a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Osolte a navrch poklaďte plátky rajčat. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a vložte do trouby. Přikryté pečte min. hodinu, dokud brambory ve všech vrstvách nejsou měkké. Poté odklopte a dopečte ještě posledních 10-15 minut.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.

MK
sdílet na facebook

Na Bolevecké návsi proběhly zabijačkové hody - FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
18. 1. 2020 16:34

Tradiční zabijačka k zimě patří. A na Bolevecké návsi v Plzni se stala již tradiční akcí. V sobotu tu voněly jelítka, jitrnice, ovárek, prdelačka a další zabijačkové dobroty.

Cyklisté mají novou cyklostezku. Je to dálnice na Brdy, říká průvodkyně – FOTKY

Zprávy Plzeň-jih
 čtení
18. 1. 2020 7:26

Letošní zima prozatím zimním radovánkám nenahrává, na běžky do Brd tedy nemůžete. Ale milovníci cyklistiky se mohou těšit… Do Brd už jim vede cyklistická dálnice, jak ji popisuje cykloprůvodkyně brdskou oblastí.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

IBU Cup Biatlon 2020 pod Javorem! Vyhraj vstupenky!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MMR E-bike s.r.o.

Prodejce kol a expert na elektrokola

  Přehled dnešních akcí

  ŠÍLENÝ PRACHY - aneb PRACHY? PRACHY!

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto

Komedie Raye Cooneyho