V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lahůdka provoněná létem! Zeleninový džuveč s krkovicí si zamilujete

upr1
25. 8. 2019 14:23

Džuveč je skvělé balkánské letní jídlo, které voní sluncem. Zužitkujete do něj spoustu zeleniny ze zahrady! A ještě ke všemu se to peče vše v jednom pekáči...

Na přípravu budete potřebovat: 

750 g vepřové plece nebo libové krkovice
2 cibule 
8 větších brambor
2-3 bílé papriky
3 velká masitá rajčata
dvě hrsti zelených fazolek
cca 200 g bílého hlávkového zelí
1/2 cukety 
1 malý rajčatový protlak (cca 2 PL)
čerstvá saturejka 
1 PL mletá sladké papriky
1 KL koření čubrica (lze vynechat) 
mletý pepř
olej + sůl

Postup přípravy receptu:

Předem všechny suroviny nakrájejte. Maso na kostky podobně jako na guláš, cibuli nadrobno,papriky a zelí na proužky, cukety a 2 rajčata na kostky cca 1x1 cm a fazolky překrájejte na kratší kousky.

Na oleji orestujte cibuli dohněda, přidejte maso a opečte ze všech stran. Zaprašte paprikou, osolte, okořeňte, vmíchejte protlak, vhoďte bylinky a podlijte do výšky masa. Zmírněte teplotu, přiklopte a duste asi 20 - 25 minut. Pak přidejte fazolky, rajčata, papriky, zelí a cuketu. Promíchejte, případně dosolte a duste ještě do změknutí masa.

Troubu předehřejte na 200 - 220°C. 

Připravte si hluboký pekáč nebo velkou zapékací mísu. Brambory a poslední rajče nakrájejte na plátky zhruba 0,5 - 1 cm. Brambory rozdělte na 3 části a první vyskládejte dno pekáče. Zlehka osolte. Na ně navršte rovnoměrně 1/2 podušené směsi, pak opět brambory, směs a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Osolte a navrch poklaďte plátky rajčat. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a vložte do trouby. Přikryté pečte min. hodinu, dokud brambory ve všech vrstvách nejsou měkké. Poté odklopte a dopečte ještě posledních 10-15 minut.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.

MK
sdílet na facebook

Historické podzemí v Plzni se opět otevře v rámci mimořádných prohlídek

Zprávy Plzeň
 čtení
7. 11. 2019 12:51

Plzeňské historické podzemí, které se na začátku letošního roku dočkalo nové trasy, se opět otevře v rámci mimořádných prohlídek. Probíhat budou v příštím týdnu.

Náměstím Republiky voní svařák i prejt! Martinské trhy běží naplno - FOTKY

Zprávy Plzeň
 čtení
5. 11. 2019 7:02

Plzeňské náměstí Republiky patří v těchto dnech opět po roce tradičním Martinským trhům. Potrvají až do 11. listopadu, kdy je ukončí příjezd svatého Martina s družinou.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Zimní dovolená v Bavorském lese: Váš dovolenkový ráj přímo před dveřmi

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Past na myši

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Velké divadlo

  Leng Tch’e (B) * Cutterred Flesh * Anime Torment * Feeble Minded

20:00     Plzeň » Divadlo pod Lampou

  Slam Poetry Exhibice

20:00     Plzeň » Anděl Café Music Bar

Soutěž v živé poezii.