V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lahůdka provoněná létem! Zeleninový džuveč s krkovicí si zamilujete

upr1
25. 8. 2019 14:23

Džuveč je skvělé balkánské letní jídlo, které voní sluncem. Zužitkujete do něj spoustu zeleniny ze zahrady! A ještě ke všemu se to peče vše v jednom pekáči...

Na přípravu budete potřebovat: 

750 g vepřové plece nebo libové krkovice
2 cibule 
8 větších brambor
2-3 bílé papriky
3 velká masitá rajčata
dvě hrsti zelených fazolek
cca 200 g bílého hlávkového zelí
1/2 cukety 
1 malý rajčatový protlak (cca 2 PL)
čerstvá saturejka 
1 PL mletá sladké papriky
1 KL koření čubrica (lze vynechat) 
mletý pepř
olej + sůl

Postup přípravy receptu:

Předem všechny suroviny nakrájejte. Maso na kostky podobně jako na guláš, cibuli nadrobno,papriky a zelí na proužky, cukety a 2 rajčata na kostky cca 1x1 cm a fazolky překrájejte na kratší kousky.

Na oleji orestujte cibuli dohněda, přidejte maso a opečte ze všech stran. Zaprašte paprikou, osolte, okořeňte, vmíchejte protlak, vhoďte bylinky a podlijte do výšky masa. Zmírněte teplotu, přiklopte a duste asi 20 - 25 minut. Pak přidejte fazolky, rajčata, papriky, zelí a cuketu. Promíchejte, případně dosolte a duste ještě do změknutí masa.

Troubu předehřejte na 200 - 220°C. 

Připravte si hluboký pekáč nebo velkou zapékací mísu. Brambory a poslední rajče nakrájejte na plátky zhruba 0,5 - 1 cm. Brambory rozdělte na 3 části a první vyskládejte dno pekáče. Zlehka osolte. Na ně navršte rovnoměrně 1/2 podušené směsi, pak opět brambory, směs a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Osolte a navrch poklaďte plátky rajčat. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a vložte do trouby. Přikryté pečte min. hodinu, dokud brambory ve všech vrstvách nejsou měkké. Poté odklopte a dopečte ještě posledních 10-15 minut.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.

MK
sdílet na facebook

V Černicích poteče pivo proudem! Festival minipivovarů je za dveřmi

Zprávy Plzeň
 čtení
19. 9. 2019 11:59

Plzeňské Černice budou už od pátku 20. září patřit milovníkům piva. Odstartuje další ročník festivalu minipivovarů Slunce ve skle. Přihlášeno je kolem sedmi desítek pivovarů!

Zažijte Plzeňský kraj! Stránky turisturaj.cz se představí na veletrhu ITEP

Cestování
 čtení
19. 9. 2019 10:01

Stránky turisturaj.cz prošly významnou obnovou a modernizací. Prezentovat se budou také na veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Prodlužte si léto v lázních Therme Eins!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Duch (Ghost The Musical)

17:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo