QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Legenda českého folku vystoupí na FESTovním zpívání v Dobřanech

31.07.2020 14:44

Festival FESTovní zpívání letos slaví půlkulaté narozeniny. Návštěvníci se mohou těšit na ikonu folkové scény Pavla Lohonku Žalmana s kapelou.

11

Stejně jako v minulých letech se místem konání pátého ročníku tohoto hudebního festivalu stane v sobotu 1. srpna venkovní scéna u kina Káčko v areálu bývalých kasáren v Dobřanech. Na pódiu se v průběhu odpoledne a večera vystřídá několik kapel hrajících folk, country a bluegrass, včetně oblíbeným místních Faux Pase Fonet (na snímku).

V 15 hodin zahájí festival svým vystoupením přespolní kapela Hop a Šavani, po ní se na podiu vystřídají 3G Klatovy, Buky Band a Nerektik. Pozvání na letošní výroční 5. ročník přijala jedna z nejvýraznějších postav české folkové scény – písničkář Pavel Lohonka Žalman s kapelou Žalman & spol., která zahraje a zazpívá od 20:00. Závěr festivalu bude opět patřit pořadatelské kapele Faux Pase Fonet.

Dobřanské  FESTovní zpívání si během předchozích čtyř ročníků dokázalo najít své příznivce, pro které organizátoři připravili pokaždé skvělý hudební zážitek. "Srovnávat dřívější ročníky ale asi moc dobře nelze, protože i s ohledem na přibývající zkušenosti je z našeho pohledu každý ročník jiný,“ říká Kateřina Dušáková, organizátorka a kytaristka kapely Faux Pase Fonet. "Základ ale zůstává stále stejný, a to strávit sobotní odpoledne v pohodové náladě u dobré muziky,“ doplňuje ji manžel a zakladatel festivalu Hubert Dušák.

FOTO: J. Urbanec

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24