QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Loveckou sezónu zahájili litohlavští naháňkou na divočáky - FOTKY

13.11.2021 10:38

Sobotní ráno 6. listopadu zahájili myslivci na Rokycansku hlavní loveckou sezónu naháňkou na divoká prasata v Klabavě. Jak si myslivci vedli a na čem všem se v obci podílejí? Čtěte v článku.

Lovecká sezóna_foto K. Brož (3)
Lovecká sezóna_foto K. Brož (3)Lovecká sezóna_foto K. Brož (4)Lovecká sezóna_foto K. Brož (1)Lovecká sezóna_foto K. Brož (5)Lovecká sezóna_foto K. Brož (6)Lovecká sezóna_foto K. Brož (2)Lovecká sezóna_foto K. Brož (8)Lovecká sezóna_foto K. Brož (7)

Muži v zelených kamizolkách a jejich čtyřnozí pomocníci se sešli 6. listopadu, aby zahájili hlavní loveckou sezónu v Klabavě na Rokycansku.

Na slavnostním nástupu všechny přítomné srdečně přivítal starosta honebního společenstva Litohlavy – Klabava pan Miloslav Brada. Poté se slova ujmul myslivecký hospodář Pavel Moulis, který nastínil průběh lovu a lovenou zvěř. Tou byla stanovena liška obecná a prase divoké. Lovecká akce - naháňka tedy může začít.

Myslivci i se svými psy přesunuli k zaujetí jednotlivých lečí, které byly pro dnešní lov vybrány. Myslivci Honebního společenstva Litohlavy - Klabava se tradičně podílejí i na organizaci dětského dne či úklidu obce. Desítky odpracovaných hodin, pečlivá celoroční péče o zvěř nebo zachovávání starých mysliveckých tradic patří k nejčastějším činnostem dnešního myslivce. A lov je až na posledním místě. Výsledek tohoto sobotního bylo jedno ulovené prase divoké, i když příležitostí bylo více.

První letošní naháňka pozvolna končila vzdáním poslední pocty ulovené zvěři, oceněním krále lovu a zhodnocením průběhu. Kromě toho však čeká myslivce řada aktivit v přírodě, neboť v brzké době nastanou zvěři i dalším volně žijícím živočichům krušné chvilky a bude potřeba jim pomoci přikrmováním, do kterého se můžete zapojit i Vy.

 

foto: K. Brož

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24