V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Luxus s vůní Řecka! Domácí gyros z trouby je špičková záležitost

gyros
11. 5. 2019 9:39

I když léto je ještě daleko, vůni Řecka můžete vykouzlit i doma. Zkuste domácí gyros z trouby. Nadchnete tím návštěvy i náročné chutě celé rodiny...

Na přípravu budete potřebovat:

1 kg vepřové krkovice
1 rajče
koření:
oregáno, tymián, rozmarýn, paprikové a chilli vločky, špetka římského kmínu, pepř, sušený česnek a cibule ) nebo zakoupená kořenící směs Gyros
olej
sůl
+ brambor jako podstavec a starší toastový nebo obyčejný chléb

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájejte na plátky o šířce cca 0,5 - 1 cm a zlehka je naklepejte. Osolte, okořeňte a promíchejte s 2-3 lžícemi oleje. Nechte marinovat přes noc v uzavřené nádobě v lednici.

Druhý den rozpalte troubu na 200°C. Velký brambor rozkrojte podélně na polovinu a řeznou plochou postavte do pekáče nebo na plech, kde budete gyros péct. Chléb položte přes brambor. Chléb vám bude zachycovat přebytečnou šťávu, nebude odkapávat na plech a připalovat se. Maso napíchejte po plátcích na dvě grilovací jehly a zapíchněte je skrz chléb do brambor. Nahoru na jehlu napíchněte rajče, které nařízněte do kříže, aby z něj mohla unikat šťáva a dochucovat maso. Zbylou marinádou potírejte průběžně maso při pečení.

Gyros vložte do trouby a pečte cca 45 minut. Seřezávejte ze stran postupně a zbytek opět nechte dopékat.

Podávejte s tzatziki, salátem a pita chlebem či hranolky.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Koncerty, indiánský den i pohádková stezka. Na Tachovsku se nudit nebudete

Zábava
 čtení
21. 5. 2019 9:54

Tachovsko v nadcházejících dnech nabídne celou řadu akcí. Vyrazit můžete na koncerty, na výstavy, ale připravený je také indiánský den nebo výprava za pokladem! Podívejte se na tipy!

Prázdninová štafeta vstoupí do dalšího ročníku. Kam nás tentokrát zavede? FOTKY

Zprávy kraj
 čtení
21. 5. 2019 8:58

Oblíbená Prázdninová štafeta má před sebou 16. ročník. Odstartuje už na začátku června. Přípravy ale finišují. Kam tentokrát turistické nadšence zavede...?

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

V Plzni se bude konat česko-německá slavnost dasFest

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí