QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Maskovaný muž s krumpáčem přepadl v Plzni zastavárnu - VIDEO

10.08.2020 21:35

Bleskový zásah policistů měl úspěch. Maskovaného muže, který řádil v zastavárně s krumpáčem dopadli policisté za pár minut. Lupiči vypadl z úst šperk. Policie zveřejnila video z přepadení.

prepadeni

K přepadení a vykradení zastavárny v Plzni na Slovanech došlo 5. srpna před pátou hodinou odpoledne. Muž, který zastavárnu přepadl chtěl nejprve prodat hodinky, poté se ale vrátil maskovaný igelitovým pytlem přes hlavu a s krumpáčem.

"Byl vybaven krumpáčem, kterým doslova následně obchod rozmlátil. V obchodě se v tu dobu nacházely i jiné osoby včetně obsluhy, které z obavy o svůj život utekly. Maskovaný pachatel v prodejně krumpáč odhodil a s sebou si následně v ruce odnesl celkem 8 plat s vystavenými šperky,"popsala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Pachatel způsobil škodu téměř 600 tisíc korun. Policie ho zadržela za několik minut při útěku.

"Jen pár minut po spáchání trestného činu byl policisty oddělení hlídkové služby dopaden i s lupem, který měl ukrytý v batohu. Z provedeného šetření na místě bylo zjištěno, že se jedná o 36letého muže z Plzeňska s trestní minulostí," dodala dále policejní mluvčí s tím, že během lékařského vyšetření vypadl zadrženému z úst šperk ze žlutého kovu.

O den později plzeňští kriminalisté 36letého muže obvinili ze spáchání zločinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci a ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24