QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Máte vzpomínku na Divadlo Alfa? Můžete být součástí připravovaného dokumentu

13.11.2020 15:00

Česká televize připravuje dokument k nadcházejícímu šedesátému výročí založení plzeňského Divadla Alfa. Tvůrci dokumentu hledají archivní materiály. A to nejenom oficiální.

Divadlo Alfa, foto Divadlo Alfa

Divadlo Alfa je neodmyslitelně spojeno s městem již od roku 1961. Divadlo od té doby sehrálo stovky představení, kterým tleskali diváci ve 30 zemích světa, a posbírala desítky cen na domácích i zahraničních festivalech. Jednou za dva roky se do Alfy sjíždějí loutkáři na mezinárodní festival Skupova Plzeň.

K příležitosti šedesáti let od založení uvede ČT dokument o historii divadla. Nejlépe ale své divadlo znají místní, málokdo z Plzeňanů Alfu nenavštívil se školkou, se školou nebo s rodinou, dětmi či vnoučaty. A právě pamětníky teď Divadlo Alfa prosí o pomoc při natáčení dokumentárního filmu.

„Chodili jste jako malí do Alfy? Máte schované fotografie? Nahrávky? Plakát nebo vstupenku? Nebo nezapomenutelné zážitky? Prosím, ozvěte se nám! Nejzajímavější příspěvky se mohou objevit v chystaném dokumentu,“ říká dramaturgyně Divadla Alfa Petra Kosová.

Pamětníci se mohou ozvat adresu Divadla Alfa, Rokycanská 7, 31200 Plzeň, popřípadě na facebook zde nebo e-mail dramaturgyně divadla: petra.kosova@divadloalfa.cz.

Foto: Divadlo Alfa

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24