Město Plzeň i letos podpoří hokejovou akademii částkou 3 miliony korun

06.04.2022 11:53

Plzeň se prezentuje i jako město sportu a deklaruje to také spoluprácí se sportovní mládeží. Náměstek Roman Zarzycký dnes podepsal smlouvu s Martinem Strakou na podporu ve výši 3 miliony korun.

hokej podpis

První náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký podepsal ve středu 6. dubna smlouvu s předsedou správní rady Regionální plzeňské hokejové akademie na podporu talentovaných dětí Martinem Strakou. "Podpora ve výši 3 miliony je pro klub klíčová. Neméně důležitý je ale fakt, že na základě podepsaného memoranda je podpora víceletá, zařazena přímo v kapitole rozpočtu města," uvádí 1. náměstek primátora Roman Zarzycký.

Hokejová akademie je pro výchovu talentu klíčová a odchovanci často doplňují kádr extraligového družstva HC Škoda Plzeň. Podpora se nicméně odráží i v samotných mládežnických výsledcích.

Již dnes, 6. dubna, se mohou dorostenci stát vítězi extraligy. Hrají totiž rozhodující zápas od 13 hodin se Spartou Praha. Zanedlouho po nich nastupuji na led od 17 hodin také junioři. Ti v semifinále taktéž se Spartou vedou 2:1 na zápasy a vyhlížejí brány finále.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24