Most generála Pattona čekají další opravy. Omezení bude platit v závěru týdne

19.11.2019 7:01

Na most generála Pattona se znovu po čase vrátí dělníci. Provést se musí dílčí opravy, které zasáhnou i do provozu. Omezení bude platit v závěru pracovního týdne.

foto-qap-cz (14)

Nedávno kompletně zrekonstruovaný most generála Pattona v Plzni čekají další opravy. Na mostě se objevily propadliny. Omezení bude v závěru tohoto týdne platit směrem z Lochotína do centra města.

"Ve dnech 21. - 22.11. bude omezena doprava na mostu generála Pattona. Důvodem je oprava lokálního poškození vozovky v rámci reklamačního řízení. Po dobu provádění nutných stavebních prací bude provoz v příslušném úseku sveden jen do jednoho jízdního pruhu," informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

Rozsáhlá rekonstrukce mostu generála Pattona odstartovala v květnu roku 2017, oficiálního zprovoznění se most dočkal v listopadu loňského roku. V průběhu velkých oprav museli řidiči postupně počítat s omezeními a stavba se dotkla také tramvajového provozu.

Obří opravy vyšly kompletně na 138 milionů bez DPH. Město Plzeň se na stavbě podílelo částkou zhruba 40 milionů korun včetně DPH. Za peníze nechalo zrekonstruovat tramvajovou trať na mostě, dále upravit chodníky a osadit nové veřejné osvětlení na předmostí, součástí je také cyklostezka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24