QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Borské přehradě se rozsvítil vánoční strom, další září na Lochotíně - FOTKY

01.12.2021 19:27     01.12.2021 20:16

Ve středu 1. prosince se rozsvítil vánoční strom na hladině Borské přehrady. Od úterý 30. listopadu září i strom v parku u bazénu na Lochotíně. Přinášíme fotky!

DSC06397
vnocni strom lochotinDSC06377DSC06397STROM LOCHOTÍN (1)STROM LOCHOTÍN (2)STROM LOCHOTÍN (4)STROM LOCHOTÍN (3)_lochotin_foto_svoboda_12DSC06390vanocni strom lochotina 1DSC06394

Unikátní strom má plzeňská "Trojka". Strom je netradičně umístěný na vodní hladině vodní nádrže České údolí známé spíše pod názvem Borská přehrada. Ve středu v podvečer se strom rozsvítil.

Ozdobení čtyřmetrové konstrukce stromu a připojení k elektřině zajistili pracovníci Plzeňských městských dopravních podniků. Stromek zdobí 8 metrů světelného řetězu, girlandy a LED světelné hvězdy. Jako ponton pro konstrukci stromku bylo využito staré molo, které původně sloužilo v půjčovně loděk v areálu Škodalandu. Molo bylo přeskládáno do tvaru kříže a na něj byl pak umístěn strom. Dostat strom na vodu a ukotvit jej na hladině, to byl úkol pro Vodní záchrannou službu.

V Plzni na území MO Plzeň 1 zdobí vzrostlé stromy. Jedním z nich je strom u bazénu na Lochotíně. Lidé mohli úterní rozsvícení stromu v parku sledovat on-line.

Akce měla kvůli současným protiepidemickým opatřením komorní charakter. „V těchto dnech to jinak nejde. Kromě trhu jsme museli zrušit i plánovaný ohňostroj, u něj se však sejdeme, jakmile to bude možné,“ uvedla starostka Jedničky Helena Řežábová. U stromečku tak pouze krátce zahráli členové žesťového souboru Zatrub! Band z Třemošné.

Další strom v prvním plzeňském obvodu bude rozsvícen v úterý 7. prosince. Jde o strom u základní školy na Vinicích. I tuto akci budou lidé moci sledovat on-line na facebookové stránce obvodu. Strom se rozsvítí opět bez programu.

Oba stromy na území plzeňské Jedničky budou svítit do Tří králů.

foto: QAP.cz, Milan Svoboda, ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24