Na Domažlicku byly upraveny běžecké trasy u Capartic - FOTKY

10.01.2019 20:05

Dostatek sněhu je i v Českém lese, ve čtvrtek 10. ledna mohly být upraveny běžecké trasy na Domažlicku tzv. Čerchovský okruh u Capartic.

čerchovsky okruh
čerchovsky okruhčerchovsky okruh2

Pokud máte rádi běžkování, tak určitě neprohloupíte, když vyrazíte na Domažlicko. Tady je totiž příroda v zimě opravdu nádherná a stopy jsou tady díky velké sněhové nadílce už strojově upraveny.

"Právě byl upraven celý Čerchovský okruh," informují Domažlické městské lesy na svém facebooku ve čtvrtek 10. ledna. Čerchovský okruh jsou běžecké trasy kolem Čerchova, tedy nejvyššího vrcholu Českého lesa. Nejčastějším výchozím bodem jsou Capartice.

Přístup k trasám z české strany je z parkoviště v Caparticích po strojově upravované trase podél silnice (Stadionka) č. 7 až na Rozcestí pod Čerchovem (2,6 km) nebo z parkoviště pod Rozcestím pod Čerchovem.

Přístup k trasám z německé strany je pak z parkoviště na Althütte nebo Gibachtu po upravovaných lyžařských trasách č. 5 na Tři znaky a dále po trase č. 7a na rozcestí Na zlomu (6,2 km).

A jak vypadají běžecké trasy na Šumavě? Většina tras na Železnorudsku byla strojově upravena naposledy 5. ledna. Prozatím se sem rolba nechystá.

Na Prášilsko se chystá rolba v pátek 11. ledna. V pátek ráno bude upraven okruh Poledník (včetně Velkého Boru) a Prášilský okruh. V sobotu ráno 12. ledna pak bude upraven okruh Laka a okruh Gsenget.

Na Modravě byly trasy upraveny ve středu 9. ledna, od té doby ale připadl další sníh. Další úprava má proběhnout v sobotu 12. ledna ráno.

Fotky: FCB Domažlické městské lesy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24