QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Modravě řádí covid-19. Je za tím záplava turistů, říká starosta

21.01.2021 13:55

Nejzasaženejší obcí Plzeňského kraje koronavirem je Modrava. V posledních dnech zažívala velký nápor turistů. Nyní se oteplilo, sluníčko svítí a starosta očekává další davy turistů.

Modrava_běžkaři zaplnili parkoviště

Starosta Modravy Antonín Schubert chce proti dalšímu přívalu potencionálně nakažených turistů bojovat, moc možností ale nemá. "Vláda vyzývá lidi, ať si jdou odpočinout do přírody, nadýchat se čerstvého vzduchu. S tím já souhlasím,ale my tady potom zažíváme velký nápor turistů, kteří nevědí, kam mají jít, neznají to tu," uvedl starosta, který je sám v karanténě, protože se také nakazil koronavirem.

Vzhledem k vládním nařízením je uzavřeno infocentrum, i přesto chodíme mezi lidi a radíme jim. "Ptají se, kde jsou stopy na běžky, kam se dá jít na procházku. Nemůžeme je nechat bloudit a nevědět," pokračuje starosta Modravy.

Modrava je o víkendu přeplněná turisty. "Jsme rádi, že mají zájem o Modravu a okolí, jen je prosíme o dodržování pravidel. Setkáváme se často s turisty, kteří nemají roušky. Další problém vidím v pohazování odpadků. Koše jsou přeplněné, lidé netřídí odpad," řekl starosta.

Nadšení turisté na Modravě často o víkendu přespávají v bivaku. "Veškerý odpad potom pohodí kamkoliv. Péče o životní prostředí by měla být životním stylem. Vzhledem k tomu, že vláda uzavřela veřejné provozovny, lidé si nemají kam dojít ani na záchod. Do roka budou pro turisty k dispozici veřejná wc. Ty ale naší obec budou stát miliony," uvedl Antonín Schubert.

Velkým problémem je parkování. "Lidé nechávají zaparkované své automobily kdekoliv. Máme tu ale dostatek parkovacích míst," dodal Starosta.„Nemocní jsou ti, kteří přicházejí do styku s veřejností, tedy lidé z návštěvnického centra dřevařství, informačního centra. Manželka dělá v obchodě, já se stýkám s veřejností, zkrátka na radnici a v oblasti služeb se na Modravě covid dotkl téměř všech.“

Foto: ilustrační

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24