QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Slovanech se buduje nová železniční zastávka

10.02.2021 18:27

Všimli jste si pokácených stromů za kruhovým objezdem na křižovatce ulic Částkova a Lobezská? Vzniká tam nová železniční zastávka Plzeň-Slovany.

zastávka Částkova

Hlavním cílem projektu je modernizace všech staveb a zařízení v úseku Plzeň hlavní nádraží a Plzeň-Koterov o celkové délce 3,849 km a současně modernizace traťové rychlosti. Společně s dalšími již realizovanými stavbami v uzlu Plzeň vznikne ucelený soubor železničních tratí na území města Plzně, který se stane atraktivní pro cestující veřejnost jak z hlediska rychlosti dopravy, tak i komfortu cestování.

Součástí projektu jsou především stavební úpravy stanice Plzeň-Koterov, ve které budou zrušena stávající nástupiště. Místo nástupu a výstupu cestujících se přesune do nové železniční zastávky Plzeň-Slovany. Tím dojde k lepšímu navázání železniční dopravy na radiální a okružní trasy MHD v přilehlých zastávkách MHD Částkova a Sušická. Nová zastávka výrazně přispěje ke zvýšení obslužnosti v daném území, a to nejen díky možnosti přestupu vlak/MHD, ale i z hlediska docházkové vzdálenosti. "Stavba prvního nástupiště nové zastávky Plzeň-Slovany by měla být realizovaná ještě do konce letošního roku. Dokončení druhého nástupiště potom předpokládáme v průběhu roku 2022," uvedl mluvčí úseku generálního ředitele Správy železnic Dušan Gavenda.

Nástupiště budou bezbariérová. "Na obou nových nástupištích budou umístěny přístřešky pro cestující. Přístup bude vyřešen bezbariérově dvěma rampami z místní přístupové komunikace, přechod přes zmodernizovanou trať u nové zastávky zajistí lávka pro pěší," dodal Dušan Gavenda.

Foto: www.szdc.cz
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24