QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Vánoce vyhodil štěňata u silnice - FOTKY!

24.12.2018 16:26

Smutné, ale možná i lepší Vánoce mají dvě štěňata, která někdo vyhodil přímo na silnici před Tachovem. Oba psíci jsou velmi podvyživení a zesláblí, ujali se jich v tachovském útulku.

IMG_20181223_124400

Den před Štědrým dnem přišla o domov dvě štěňata. Ta někdo vyhodil z auta kousek od Tachova. Duchapřítomná řidička jedoucí za tímto vozidlem, ihned zastavila,  aby se přesvědčila, že skutečně vidí dvě psí mimina.

Více popsala vedoucí tachovského útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová. "Paní se zachovala dobře, pejsky hned vzala do auta, aby je někdo nepřejel. Bohužel, byla z celé události tak rozrušená, že si nezapamatovala ani typ automobilu, ani poznávací značku. Oba nalezence hned odvezla k veterináři, protože se bála, že mají něco zlámané. Na veterině zjistili, že jsou obě štěňata velmi podvyživená, mají vystouplou páteř, žebra, kyčle a mají obrovská bříška, který ukazují na silné začervení. Poté je nálezkyně předala k nám do  útulku," popisuje událost Jägerová.


Oba psíky nejdříve dala do karantény a nakrmila. "Jsou to dva kluci, dostali  hned kvalitní jídlo a vitamínové doplňky. Musíme je rozkrmovat pomalu, protože jsou obě štěňata tak hubená, že se jim do jídla ani nechce. Tak se budeme modlit, aby péči bývalého majitele vůbec přežili. Snad se z kritického stavu vychrtlosti brzy dostanou, abychom jim mohli hledat novou rodinu.  Nikdy se nám nestalo, aby se takto před Vánoci stal tak ohavný případ. Kdyby majitel zavolal s tím, že potřebuje pomoct s udáním pejsků, určitě bychom pomohli, toto je opravdu otřesné a zarážející," zlobí se vedoucí tachovského útulku.

 

Martina Sihelská

Foto: Gabriela  Jägerová
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24