QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na začátku týdne padají teplotní rekordy, čeká nás ale ochlazení

03.01.2022 8:55

Ochlazení přijde do Česka až ve středu 5. ledna. Na začátku týdne nás ještě čekají poměrně vyšší teploty. Obloha bude po většinu týdne zatažená s občasnými přeháňkami.

FOTO_QAP_CZ (10)

Na většině území Čech panují nejvyšší ranní teploty za posledních minimálně 30 let pro 3. leden. V Plzeňském kraji je oblačno až zataženo. Přes den k nám bude za studenou frontou v čerstvém západním proudění pronikat chladnější oceánský vzduch. Přes den 3. ledna bude proměnlivá, převážně velká oblačnost a místy přeháňky. Na hřebenech Šumavy nad 1200 metrů i přijdou srážky smíšené nebo sněhové. Na horách a v závěru od západu i na ostatním území budou srážky četnější. Teploty se budou pohybovat od 7 do 11 °C.

V noci z pondělí na úterý 4. ledna přijde déšť, který bude trvalejší zejména na horách. Na Šumavě budou nad 1200 metrů zpočátku i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 4 °C, na horách 5 až 2 °C.

V úterý 4. ledna se počasí výrazně nezmění, bude zataženo s deštěm. K večeru od západu srážky částečně ustanou a na horách později přejdou do sněžení. Nejvyšší teploty dosáhnou 9 až 12 °C, na horách 5 až 8 °C.

Ve středu 5. ledna bude zpočátku zataženo s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v polohách pod 400 metrů přijdou přechodně i srážky smíšené nebo dešťové. Odpoledne bude srážek ubývat. Během dne přijde ochlazení, nejvyšší teploty se vyšplhají na 1 až 5 °C.

Ve čtvrtek 6. ledna bude proměnlivá oblačnost a místy sněhové přeháňky. Odpoledne srážek opět ustane a oblačnost se začne protrhávat. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C a nejvyšší denní se vyšplhají 0 až +4 °C.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24