QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nad Lochotínským parkem zmizely stromy. Začíná stavba retenční nádrže - FOTO

15.03.2019 13:47

Ve velkém se v tomto týdnu začalo s kácením stromů u Lochotínského pavilonku v Plzni. Začíná stavba retenční nádrže pro oblast Vinic a Sylvánu.

retenční nádrž

Plzeňská vodárna chystá v letošním roce investiční akce za stovky milionů. První z těch největších už se aktuálně začíná realizovat. Jde o retenční nádrž pro oblast Vinic a Sylvánu. Stavba začala kácením stromů nad Lochotínským parkem.

Předpokládané náklady jsou zhruba 190 milionů korun. Nádrž má zadržovat a postupně uvolňovat až šest tisíc kubíků dešťových vod. Výsledkem by mělo být vyřešení problémů s kanalizací na Vinicích i na Sylvánu. V současné době je tam stop stav pro připojování. Na stavbu později naváže rekonstrukce a rozšíření roudenského kanalizačního sběrače za zhruba 120 milionů korun. podílet se na tom bude vodárna spolu s městem.

"Obě investice jsou potřebné nejen pro rozvoj Vinic, ale současně jsou nezbytné i pro stavbu Západního okruhu,“ říká předseda představenstva vodárny a technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Vodárna bude v letošním roce také pokračovat s odkanalizováním Lhoty. Na oba projekty šly peníze z dotačního programu Evropské unie. U nádrže na Vinicích to je 111 milionů, u kanalize ve Lhotě o 89 milionů. Krom toho půjde v letošním roce na opravy kanalizačních stok a vodovodních řadů 230 milionů.

FOTO: Milan Svoboda - další fotogalerie najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24