QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstí zaplnili trhovci a farmáři, v neděli končí Havelské trhy - FOTKY

16.10.2021 15:29

Havelské trhy na náměstí Republiky v Plzni se chýlí ke konci. V sobotu dopoledne zaplnili druhou půlku náměstí také farmáři, ti prodávali domácí produkty v rámci tradičních Plzeňských farmářských trhů.

Havelské trhy (3)
Havelské trhy (3)Havelské trhy (4)Havelské trhy (5)Havelské trhy (7)Havelské trhy (6)Havelské trhy (8)Havelské trhy (9)Havelské trhy (10)Havelské trhy (11)Havelské trhy (12)Havelské trhy (13)Havelské trhy (14)Havelské trhy foto qAP (1)Havelské trhy foto qAP (3)Havelské trhy foto qAP (2)Havelské trhy foto qAP (4)Havelské trhy foto qAP (5)Havelské trhy foto qAP (6)Havelské trhy foto qAP (7)Havelské trhy foto qAP (8)Havelské trhy foto qAP (9)Havelské trhy foto QAP (11)Havelské trhy foto qAP (10)Havelské trhy foto QAP (12)Farmářské trhy foto QAPHavelské trhy (1)Havelské trhy (2)PLzenské farmářské trhy foto QAP (2)PLzenské farmářské trhy foto QAP (1)PLzenské farmářské trhy foto QAP (3)PLzenské farmářské trhy foto QAP (4)PLzenské farmářské trhy foto QAP (5)PLzenské farmářské trhy foto QAP (6)PLzenské farmářské trhy foto QAP (8)PLzenské farmářské trhy foto QAP (7)PLzenské farmářské trhy foto QAP (9)PLzenské farmářské trhy foto QAP (10)

Havelské trhy se na náměstí Republiky konají od 11. do 17. října vždy od 9:00 do 18:00. Jde o první trhy po delší pauze, kterou zprůsobila pandemie koronaviru.

Náměstí je plné stánků, trhovci nabízejí nejen zboží, ale i dobroty jako jsou trdelníky, medovina, víno apod. Stánky tady budou do nedělního podvečera. Ani na Havelských trzích nechybí kolotoč, který láká nejmenší návštěvníky. Na hlavním podiu pak každé odpoledne probíhá kulturní program. V sobotu 16. října zahraje Elegie rock, v neděli 17. října Staropražská kapela ŠMRNC.

V sobotu dopoledne navíc probíhaly na druhé půlce náměstí tradiční farmářské trhy, kde si lidé mohli zakoupit zeleninu a ovoce z farem, sýry, sirupy apod. Plzeňské farmářské trhy tady probíhají každou sobotu od 8 do 12 hodin. "My jsme pravidelnými návštěvníky farmářských trhů, chodíme si sem hlavně pro zeleninu a pro sýry," prozradila QAPu jedna z návštěvnic farmářských trhů.

Další trhy jsou na náměstí Republiky naplánovány na sv. Martina. Martinský trh proběhne od 2. do 11. listopadu. A vánoční atmosféru pak navodí Adventní trhy, které začnou 23. listopadu.

foto: QAP.cz
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24