QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Návštěvy povolují další nemocnice v Plzni. Chřipka je na ústupu

01.03.2019 8:57

Epidemie chřipky skončila a nemocných dál ubývá. Další nemocnice v Plzni tak přistoupily ke zrušení zákazů návštěv. Lidé, kteří do nemocnic přichází, by ale měli dál být ohleduplní.

IMG_1226

Nemocných chřipkou a dalšími respiračními nemocemi v regionu dál ubývá. Nemocnice v kraji tak postupně v tomto týdnu rušily zákazy návštěv. 

Od pátku 1. března přistoupila ke zrušení omezení také Mulačova nemocnice. Už před několika dny stejný krok učinila i nemocnice Privamed a stejně tak FN Plzeň i Domažlická nemocnice. Přístupná jsou už také všechna oddělení ve Stodské nemocnici a dalších. 

Každopádně lidé by při návštěvách u svých blízkých v nemocnicích měli být dál ohleduplní. "I když jsou návštěvy umožněny bez omezení, apelujeme nadále na návštěvníky, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popřípadě aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos například papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," dodává mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24