Nehoda na sněhu: Auto si dělalo, co chtělo. Nedalo se vůbec ovládat

26.01.2021 16:45

Přinášíme Vám příběh řidičky, která se dnes zařadila mezi ty, které potrápil sníh na silnici. Jak sama uvádí, z auta se stal  neovladatelný stroj.

nehody sníh4

Jak jsme již dnes informovali, počasí trápí od rána řidiče na silnicích v celém Plzeňském kraji. Zde si můžete přečíst, jaké nehody se staly, některé dokonce zablokovaly silnici a ta musela být uzavřena. Sníh také komplikuje průjezd hasičům, ti leckdy musí zaparkovat svá vozidla a k místě nehody dojít pěšky.

Krátce po jedné hodině se stala nehoda jednoho osobního auta, které za Starým Plzencem na komunikaci 18026/III před odbočkou ke Šťáhlavům dostalo na kluzké silnici smyk. Mladá řidička vyvázla bez zranění. "Měla jsem štěstí v neštěstí. Kdyby se auto neotočilo, vjela bych do stromu čelně. Následky tak mohly být mnohem horší," sdělila nám své pocity řidička Adéla.

nehoda sníh1

Řidička jela velmi pomalu. Na silnici byla vrstva sněhové pokrývky. "Vjela jsem do zatáčky, ta mě vyhodila a ještě tak 50 metrů jsem klouzala. Pak se auto otočilo o 360 stupňů a skončila jsem kufrem ve stromu. Jsem ráda, že se mi nic nestalo," pokračovala ve vyprávění Adéla.

nehoda sníh_foto řidička

Ještě z auta si řidička přivolala policisty. Řidiči z okolojedoucích aut zatím pomohli ořezat větve kolem havarovaného auta, aby mohla řidička z vozu okýnkem vylézt. "Všichni byli moc milí, snažili se mi pomoct. Jsem jim za to velmi vděčná. Úsměvné je, že jsem si zavolala pouze policisty, na místo ale dřív přijeli hasiči, které jsem vůbec nevolala. Vše se ale odehrálo velmi rychle. Ještě jednou záchranným složkám děkuji," dodala řidička.

Auto z místa nehody odvezla přivolaná odtahovka rovnou do šrotu.

Foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24