Nehoda uzavřela silnici u Horní Břízy! Čelní střet aut si vyžádal pět zraněných - FOTKY

05.11.2019 7:53

Čelní střet dvou osobních aut uzavřel v úterý v časných ranních hodinách hlavní tah mezi Horní Břízou a Kaznějovem. Podle všeho za nehodou stojí předjíždění. Pět osob bylo zraněno.

1
132

K vážné nehodě na hlavním tahu mezi Horní Břízou a Kaznějovem musely vyjet všechny záchranné složky. Přesnou příčinou nehody se nadále zabývá policie.

"Po čtvrt na 6 ráno došlo na silnici I/27 mezi Horní Břízou a Kaznějovem k nehodě dvou osobních vozidel. Hasiči zajistili místo události, odpojení akumulátorů a zlikvidovali únik provozních kapalin. Komunikace byla po dobu zásahu uzavřena," řekl k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Přesné příčiny nehody nadále šetří policie. Podle všeho ale došlo k čelnímu střetu při předjíždění. "Vozidlo tovární značky BMW jelo ve směru od Plzně, ve vozidle byly čtyři osoby, řidič, ročník 1995. Vozidlo tovární značky Škoda Octavia, které řídil řidič, ročník 1978, jelo ve směru od Kaznějova. Pravděpodobný viník dopravní nehody je řidič BMW, který předjížděl a při tomto manévru se střetl s protijedoucím vozidlem. Alkohol byl na místě vyloučen u obou řidičů dechovou zkouškou. Pět osob bylo předáno do péče lékařů," popsala průběh nehody mluvčí policie Pavla Burešová.

"Z místa jsme transportovali 5 zraněných mužů se středně těžkými zraněními na FN Plzeň na Lochotíně," doplnil Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24