QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejoblíbenějším kolektivním sportem zůstává v Česku stále fotbal!

31.05.2022 12:25

Fotbal a hokej patří od nepaměti k těm nejoblíbenějším kolektivním sportům, a to nejen z aktivního pohledu, kdy si rádi lidé sami zahrají, ale i z toho pasivního, kdy plní televizní obrazovky v mnoha domácnostech hned několikrát týdně.

1

Fotbal a hokej patří od nepaměti k těm nejoblíbenějším kolektivním sportům, a to nejen z aktivního pohledu, kdy si rádi lidé sami zahrají, ale i z toho pasivního, kdy plní televizní obrazovky v mnoha domácnostech hned několikrát týdně. Nemusí se přitom jednat jen o zápasy reprezentace, které samozřejmě patří k nejsledovanějším, ale i národní, evropské či zámořské soutěže.

Lidé milují to napětí a rádi jej ještě umocní

Sportovní fanoušci si užívají napětí, které každý závod či zápas přináší nejen na stadionech, ale i u sportovních přenosů třeba v televizi. Mnohdy se právě zápasy stávají příležitostí k uvolnění emocí a nahromaděnému stresu. Navíc své pocity a dojmy mohou sdílet s dalšími fanoušky, k tomu dnes hojně slouží i online prostředí. Právě online prostředí pak přináší možnost sledovat zajímavé zápasy i z lig v zámoří.

Pro ještě větší napětí a pocit zábavy si zkouší hráči na sportovní výsledky sázet, a to nejen s přáteli před začátkem zápasu, doma na gauči, ale stále častěji právě v online prostředí. Kde si mohou porovnat svůj odhad s ostatními sázkaři. Ke hře je povzbuzují i různé bonusy, jež jim sázkové společnosti nabízejí a výsledky se navíc mohou pochlubit a sami se tak stát hrdinou a vítězem. Tyto možnosti včetně bonusů vám mohou přinést i Tipsport sázky, jež patří, k již tradičním zprostředkovatelům této zábavy. Tím však možnosti zábavy, které tato sportovní klání přináší, nekončí.

Oblíbenost fotbalu, dokazuje i stálý zájem dětí o zápis do družstev

Děti se hodně učí nápodobou a velmi často přejímají za své vzory hrdiny svých rodičů nebo vrstevníků. Díky tomu pak sami vyhledávají možnosti, jak se v oblasti oblíbených sportů prosadit. Samozřejmě je to dobře, protože tak najdou zábavu, díky které zahrnou do svých každodenních aktivit zdravý pohyb, jež mnoha českým dětem v současné době chybí, ale zlepší i své schopnosti navázat sociální vazby.

Kromě toho účast v kolektivních sportech pomáhá dítěti si utvořit lépe vlastní sebepojetí, prohloubit empatii a přijmout zodpovědnost za výsledky sportovního utkání. Tyto schopnosti jsou pro další léta velmi důležitá. Právě děti, které se v dětství účastnily kolektivních sportů disponují v dospělosti lepším psychickým zdravím. Týmová spolupráce pak prokazatelně zlepšuje psychickou odolnost dítěte. Je prokázané, že lidé, kteří se v dětství věnovali kolektivním sportům netrpí tak často depresemi, naučí si vybudovat důvěru, ale jsou i zodpovědnější.

Se sociálními vazbami a utvářením přátelství nepomáhají sporty jen dětem, ale i jejich rodičům, kteří se často potkávají nejen na zápasech. Povolit tak svému dítěti vykonávat sport, jež jej bude bavit, tak prospěje i rodičům.

Probuďte v sobě dítě a jděte si zahrát třeba s kolegy z práce!

Popularita provozování kolektivních sportů jen tak pro zábavu u dospělých stále více upadá, což je opravdu škoda. Nejen, že dochází k stále větší sociální distanci, ale také k rozmachu civilizačních chorob. Zorganizujte tak se sousedy, rodinou nebo kolegy z práce, čas od času příjemné přátelské utkání. Uděláte tím hodně nejen pro své tělo, ale i psychickou pohodu.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24