QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice Svatá Anna nakoupila moderní, polohovatelná lůžka - FOTKY

30.05.2020 10:15

Větší pohodlí teď budou mít pacienti v Nemocnici následné péče Svatá Anna. Čekají na ně nová elektrická polohovatelná lůžka a noční stolky za 2,7 milionu korun.

1
123456

Nemocnice má přes sto lůžek. Zhruba třetina jich byla modernizována v uplynulých letech. Na obměnu zbývajících starších postelí bez elektrického ovládání došlo v tomto týdnu. "Jedná se o 65 nových lůžek. Jsou kompletně elektricky polohovatelná včetně výšky pelesti, náklonu, polohy zádové opěrky i dalších částí. Každé lůžko má i vlastní napřimovací hrazdu, infuzní stojan a samozřejmě antidekubitní matraci,“ uvedl šéf krajských nemocnic Marek Kýhos. 

Pro pacienty znamenají nová lůžka více pohodlí a méně závislosti na personálu. "Dálkovým ovládáním si sami nastaví libovolnou polohu i méně pohybliví pacienti. Mohou se posadit nebo naopak lehnout, zvednout podhlavník či část pod nohami nebo sjet s postelí níže či výše,“ vysvětluje ředitelka nemocnice v Plané Dagmar Špédlová s tím, že elektrické ovládání uleví i ošetřovatelkám a sestrám. "Na starších postelích bylo polohování manuální a tedy fyzicky někdy dost náročné, neboť na nich občas leží pacienti s hmotností přes sto kilogramů,“ dodává.

Nemocnice letos modernizovala výtahy a loni rekonstruovala celé rehabilitační oddělení. Pomoc zde najdou především pacienti,  kterým zranění nebo nemoc způsobily snížení pohyblivosti. Lidé s hendikepem, po operaci nebo léčbě se učí opět samostatně pohybovat a vrátit se pokud možno k plnohodnotnému životu. Nemocnice se stará i o dlouhodobě nemocné pacienty vyžadující zejména ošetřovatelskou péči, popřípadě i sociální služby. 

FOTO: Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24