QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v Domažlicích se vrátila do původního režimu, skončila její covidová mise

22.04.2021 8:20

Nemocnice v Domažlicích zahájila transformaci na covidovou nemocnici přesně 20. února. Postupně v nemocnici vytvořila až 127 lůžek pro covidové pacienty včetně 30 intenzivních.

domažlicka n

Covidové pacienty přijímala Domažlická nemocnice nejen ze svého okresu, ale také z jižního Plzeňska, Tachovska a Klatovska. „V nemocnici zůstává pro covidové pacienty jedna lůžková stanice a ARO intenzivní lůžka. Všechny ostatní stanice jsme již upravili zpět do původního režimu,“ řekl ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Každá lůžková stanice nebo ta část nemocnice, která přestala sloužit covidové péči, prošla důkladnou dekontaminací. „Ošetřili jsme desinfekcí všechny povrchy od podlah, po nábytek až třeba po ovladače televizorů a každý pokoj i stanice se jako celek také ošetřily mlžnou dezinfekcí. Věříme, že důvěra v kvalitu léčby a bezpečnost péče bude minimálně taková jako před pandemií,“ doplnil ředitel.

V běžném provozu jsou již všechny ambulance. V případě, že by přišel k ambulantnímu ošetření nebo vyšetření pacient s nemocí covid nebo podezřením na onemocnění, bude ošetřen ve speciální covidové ambulanci. Ta je oddělena od ambulantního traktu a je součástí covidové lůžkové stanice.

Foto: FB Domažlická nemocnice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24