QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Netopýři obsadili magistrát. Výstraha je stále v platnosti! – FOTKY

04.08.2022 9:15

Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň popsiuje zásah v budově Magistrátu města Plzně. Otevřené okno nalákalo desítky netopýrů!

Netopýři na MMP_DESOP (3)
Netopýři na MMP_DESOP (3)Netopýři na MMP_DESOP (2)Netopýři na MMP_DESOP (1)Netopýři na MMP_DESOP (4)

Výskyt netopýrů hvízdavých je po celém městě, a to od historického jádra až po okrajové části, parky a zeleň. Plzeň je totiž na hlavní tahové trase a slouží jako zastávka pro stovky až tisíce těchto jinak užitečných a létajících savců. „Teplejší prostředí ve městě, spolu s pouličním osvětlením, hmyzem jakožto potravou a pěti řekami je pro migrující netopýry důležitou zastávkou. Proto větráte-li, jedete na dovolenou, nebudete doma, či máte otevřenou třeba jen větračku, zcela určitě byste měli mít ve vlastním zájmu teď a minimálně po dobu následujících tří až čtyř týdnů v oknech síta proti hmyzu,“ varuje Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Své o tom ví i pracovníci údržby budov Magistrátu města Plzně, kteří museli kvůli netopýrům rozebrat téměř celou kancelář. „Celkem 51 živých a 6 uhynulých netopýrů hvízdavých jsme dnes zajistili v aktuálně nevyužívané kanceláři budovy Magistrátu města Plzně. Pracovníci údržby budov magistrátu museli rozebrat téměř celou kancelář a odchytem strávili v několika lidech dvě docela krušné hodiny. A to 57 netopýrů je oproti 300 až 500 jedinců relativně legrace,“ popsal zásah na magistrátu Makoň.

Foto DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24