QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu se výrazněji ochladí! Čekají nás sněhové i dešťové přeháňky

21.01.2022 10:56

V noci na pátek 21. ledna pokračovalo postupující ochlazení a sněhové přeháňky. Během víkendu se bude měnit sněžení v nižších polohách ve srážky smíšené nebo dešťové.

Bučina_foto sumava.eu
Bučina_foto sumava.euVodary_foto sumava.euVítkův kámen_sumava.eu

Teploty v kraji se v pátek 21. ledna pohybovaly v pět hodin ráno kolem -4 až -8 °C. K ránu a během dopoledne bude ještě jasná obloha, během pozdějšího dopoledne ale od západu přijde oblačno až zataženo, později i se sněhovými přeháňkami. Večer by mělo výrazněji sněžit i ve městech. Nejvyšší teploty dosáhnou -2 až +1 °C, na horách -6 až -3 °C.

Na horách budou v průběhu pátečního dne sněhové přeháňky ustávat a ukáže se i sluníčko. Později odpoledne a k večeru se sněžení nebo sněhové přeháňky budou vyskytovat častěji a podobné to bude i v noci na sobotu, kdy začne sněžit i trvaleji. Sněhové podmínky se tak budou dále vylepšovat.

V sobotu 22. ledna bude zataženo, na většině území se objeví občasný déšť nebo déšť se sněhem, nad 600 metrů dorazí srážky sněhové. Během dne bude přechodně oblačno a srážky postupně zeslábnou. Nejvyšší teploty dosáhnou 1 až 4 °C, na horách -2 až +1 °C.

V sobotu večer začne na horách sněžit znovu a během noci na neděli a během neděle se sněhové srážky začnou postupně od západu rozšiřovat i do ostatních horských oblastí. Kvůli oteplení na západě Čech se do nižších horských poloh dostanou i srážky smíšené, případně přechodně i dešťové.

V neděli 23. ledna bude podobně jako v sobotu zataženo, místy přijde občasný déšť, nad 600 metrů déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až 0 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 1 až 5 °C.

 

webkamery: sumava.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24