QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obchody v centru Plzně už se připravují na otevření

07.05.2021 14:10

Úklid, objednávání a doplňování zboží...tak to teď vypadá ve většině malých obchůdků nejen v centru Plzně. V obchodech mají napilno, připravují se po dlouhé době na otevření.

CG0A0402
CG0A0402CG0A0358CG0A0355CG0A0360CG0A0403

Až na výjimky se obchody kvůli vládním opatřením uzavřely v prosinci. Teď se konečně živnostníci dočkají. V pondělí 10. května je čeká znovuotevření.

V centru Plzně už je vidět, že se otevření blíží. Ulice jsou plné zásobovacích aut, my jsme konkrétně fotili ve Smetanově ulici.

V obchodech se doplňuje zboží, vše se čistí, zametá se před obchody, umývají se výlohy apod. Tam, kde prodávají oblečení, museli vyměnit zimní kolekci za jarní a letní. V obchodech mají teď napilno. Obchodníci teď jen doufají, že už je nepotká podobná situace. "Doufáme, že teď už nás nikdo znovu neuzavře," shodují se.

Kolik obchodů se otevře a kdo už své podnikání vzdal, se teprve ukáže. Na rozvolnění stále ještě čekají například provozovatelé restuarací nebo vnitřních sportovišť.

Od pondělí 10. května se vzhledem ke zlepšení epidemické situace sjednotí pravidla pro školní docházku, sportování dětí a další aktivity po celé republice. V Plzeňském kraji ale většina z uvolnění už proběhla díky příznivé epidemiologické situaci toto pondělí 3. května. Žáci 2. stupně už se na počátku týdne v regionu vrátili rotačně do škol, otevřela se i muzea, galerie nebo hrady a zámky.

foto: QAP.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24