QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbené outdoorové sporty na jaře v Česku

18.05.2022 14:42

Jaro nabízí mnoho možností, jak relaxovat a trávit čas venku. Co a kde byste měli dělat v Česku? A proč je venkovní aktivita tak důležitá a na co má největší vliv? 

CG0A1941

Do začátku léta zbývá stále méně času. Letos jsme měli co do činění s pořádnou zimou, takže si myslím, že si všichni oddechli, když se objevily sluneční paprsky a teploty začaly přesahovat 10 stupňů Celsia. Jaro nabízí mnoho možností, jak relaxovat a trávit čas venku. Co a kde byste měli dělat v Česku?

Venkovní aktivita – proč je tak důležitá?

Karanténa a neustálé sezení doma bylo pro mnohé z nás únavné. Příchod jara je vhodnou dobou pro obnovení činnosti po zimní přestávce. Jaro je dobré pro aktivitu – vyplatí se věnovat alespoň chvíli procházce, jízdě na kole, běhání nebo základním protahovacím cvikům. Podle názoru odborníků i lékařů má outdoorová aktivita velký vliv na efektivitu naší práce a studia a především zlepšuje naši pohodu. Rovněž nám umožňuje udržovat úroveň našeho zdraví na příkladné úrovni. Aktivitu můžeme využít kdekoliv, i v prázdninových letoviscích. Můžete se nejen aktvit sami účastnit, ale také si na ně vsadit. Umožní to tipsport akční kód, který přináší mnoho výhod.

Které outdoorové aktivity byste měli využít na jaře v Česku?

Cyklistika 

Cyklistika je velmi oblíbená i další aktivita. Cyklisté začínají sezónu po zimní přestávce a je to vidět doslova na každém kroku. V Česku máme k dispozici mnoho nádherných cyklistických tras, po kterých můžeme brázdit městské ulice, ale i atraktivní turistická místa. Pro někoho je to vášeň a možnost vypadnout z všedního dne, pro jiného je to sport, kterému se hodně věnuje.

Nordic-walking

Touto činností se zabýváme prakticky všude. Vidíte, že nordic walking je nesmírně populární mezi všemi věkovými skupinami a každým rokem si získává stále více příznivců. Jarní počasí vás jistě vybízí k návštěvě parku nebo lesa. Tento sport buduje sílu, posiluje paže, nezatěžuje klouby, zlepšuje kondici a spálí více kalorií než při běžné chůzi.

Golf či minigolf

Jarní dny plné sluníčka doslova vybízí ke hraní golfu nebo dokonce minigolfu. Pokud jste tento sport nezkoušeli, rozhodně se nemáte čeho bát. Je to velmi zábavná a zdraví přínosná outdoorová aktivita, kdy strávíte i několik hodin na čerstvém vzduchu. Jedná se o sport, který nijak nezatěžuje vaše klouby, hrát navíc mohou všechny věkové kategorie.

Další jarní outdoorové aktivity

Dlouhé procházky 

Jaro je ideální čas na dlouhé procházky. Často jsou dny, kdy není ani moc zima, ani moc horko. Den je mnohem delší, takže je snazší najít si čas na procházku. Chůze je jedna z mých oblíbených činností. Pravděpodobně nejpřirozenější možné, nevyžadující ani speciální dovednosti, ani zvláštní úsilí. Už jsem vám také jednou psala, že procházka je jedním z mých spolehlivých způsobů, jak si udělat špatný den.

Vyražte na hory 

Pro ty z vás, kteří ještě nechytili horského brouka, vás vybízíme k procházkám po horách! Věříme, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak strávit volný čas, vyčistit si hlavu od zbytečných myšlenek a především se zabavit pohybovou aktivitou. Vypravit se můžete na krátkou či delší túru, na oblíbené turistické cíle nebo můžete vyrazit na zajímavou trasu.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24