QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Plzně se seznámí s budoucí podobou Rondelu už v tomto týdnu

25.02.2020 9:30

Město seznámí veřejnost s aktuálním stavem příprav přestavby rušné křižovatky na Karlovarské třídě už ve středu 26. února. Zazní zde podrobnější informace než při prvním setkání loni v červnu.

1

Město slíbilo občanům, že jakmile bude zpracována podrobnější technická studie, přijde jim ji Útvar koncepce a rozvoje města Plzně opět představit. Tentokrát se zástupci útvaru i vedení města s lidmi potkají nedaleko místa, kterého se přestavba bude týkat.

"V červnu loňského roku jsme představili základní koncept toho, jak bude křižovatka po přestavbě vypadat. Nyní jdeme za občany s detailnějšími informacemi, které se týkají technického postupu při realizaci přestavby,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Navržená varianta počítá s tím, že současný kruhový objezd i mimoúrovňovou silnici nahradí úrovňová křižovatka. S úpravami se začne nejdříve po dokončení západní a severovýchodní části městského okruhu, tedy za zhruba čtyři roky.

Veřejné představení technické studie se uskuteční ve středu 26. února  v Saloonu Roudná na adrese Na Roudné 17 od 17 hodin.

Více o chystané přestavbě Rondelu jsme psali zde.

VIZUALIZACE: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24