QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ochlazení s sebou přinese sněžení! Na horách by mělo být vydatné

10.12.2018 7:01

Podle nové týdenní předpovědi přinesou příští dny opravdu zimní počasí. S ochlazením dorazí také sněžení, které by mělo být na horách i vydatnější. 

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (10)

V pondělí nás čeká převážně velká oblačnost a na většině území sněhové přeháňky. Srážky mohou být v nížinách spíš smíšené nebo dešťové. Teploty se dostanoum mezi 2 až 6 stupňů. 

Také úterý přinese sněžení. Bude zataženo a na horách by mělo být sněžené vydatnější, v nížinách to naopak mohou být smíšené srážky. V noci naměříme +3 až -1 stupeň, přes den 1 až 5.

Středa přinese opět zataženou až oblačnou oblohu, objeovat se bude občasné sněžení nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně, denní se vyšplhají mezi -1 až +3.

Oblačno bude i ve čtvrtek, sněhové přeháňky už se ale vyskytnou jen ojediněle. V noci spadnou teploty mezi -1 až -5 stupňů, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle až k -7. Odpoledne naměříme -3 až +1 stupeň. 

Se zataženou oblohou musíme počítat také v pátek. Místy se objěví slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi -2 až -6 stupni. Nejvyšší denní mezi -3 až +1 stupněm. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, místy, postupně na většině území občasné sněžení, které bude mimo hor přecházet do deště. Místy srážky i mrznoucí. Nejnižší noční teploty zpočátku -2 až -7 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -9 °C, postupně +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až +1 °C, postupně -1 až +4 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24