Očkovaní nemusí do karantény pro návratu z vybraných zemí

05.05.2021 11:00

Skvělá zpráva pro očkované cestující proti covid-19. Od úterý 4. května nemusí cestující z oranžových a červených zemí po návratu do České republiky potřebovat test, ani jít do karantény.

mapa1

Pokud máte ukončené očkování, nepotřebujete po návratu z červených a oranžových zemí ani testy. Týká se to například Rakouska, Slovenska nebo Itálie. Pro cestování do všech zemí platí ale vždy pravidla příslušné země bez ohledu na tento semafor.

"Od úterý 4. května musí platit to, že cestující vracející se z červených a oranžových zemí do ČR, nebudou potřebovat test nebo absolvovat karanténu," uvedl na svém twitter účtu ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek. Další kroky k návratu k běžnému cestování mají následovat.

Země v červené skupině k 3. květnu: Belgie, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Monako, Německo, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Švýcarsko, Španělsko (vč. Kanárských ostrovů)

Země v oranžové skupině k 3. květnu: Island, Finsko, Irsko, Malta, Norsko, Portugalsko (vč. Madeiry a Azorských ostrovů), Baleárské ostrovy (Španělsko)

mapa1Foto: MZV

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24