QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Od září skončí několik uzavírek v Plzni! Uleví se i hromadné dopravě

16.08.2019 8:58

Provozu v Plzni by se od září mohlo přece jen trochu ulevit. Se začátkem školního roku skončí hned několik uzavírek na území města. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (19)

Plzeň v posledních měsících trápí série uzavírek. Od září by se ale situace měla alespoň o něco zlepšit. Hned několik uzavírek a omezení skončí. Dotkne se to také MHD.

Se začátkem září dojde k ukončení uzavírky Rooseveltova mostu. Stejně tak se provoz vrátí i na Wilsonův most, který byl během prázdnin uzavřený. V rámci rekonstrukce Studentské skončí uzavírka Krašovské ulice a ukončená bude také uzavírka Dopravní ulice. Do daných lokalit se tak vrátí doprava a také MHD najede na stálý režim.

Cestujícím hromadnou dopravou přinese září i další změny. Jako tradičně dojde po prázdninách na obnovení plného provozu na autobusových i trolejbusových linkách, opět začnou jezdit i školní spoje a ty, které v průběhu letních měsíců nefungovaly. Podrobnosti k jízdním řádům a kompletní přehled najdete zde.

U tramvají sice dojde také k takzvanému plnému provozu, nicméně cestující musí i dál počítat s aktuálními trasami. "Linka 1 bude i nadále vedena z Bolevce na Slovany přes Světovar. Pokračuje též výluka na lince 4 v úseku Bory – Dvořákova, kdy je linka rozdělena na linky 3 a 4 se vzájemným přestupem v sadech Pětatřicátníků. Linka 3 bude během večerních garantovaných přestupů mezi všemi tramvajovými linkami nově vyčkávat již v zastávce Sady Pětatřicátníků, nikoli v zastávce U Synagogy, jako tomu bylo dosud," upozorňují dopravní podniky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24