QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24.04.2024 19:58

Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!

Viktoria doma porazila Zlín 3:0

Odcizil kabel, způsobil výpadek internetu a telefonů v několika obcích

07.06.2022 6:32

Policie řeší krádež telekomunikačního kabelu na Tachovsku. Pachatel způsobil jeho kráděží výpadek internetu a telefonních linek hned v několika obcích.

IMG_1879

"Krádeží telekomunikačního kabelu způsobil neznámý pachatel výpadek sítě v několika obcích," říká tisková mluvčí policie Iva Vršecká.

Kabel někdo odcizil na počátku června, krádeží se zabývají tachovští policisté. "V době mezi 1. a 2. červnem letošního roku mezi obcemi Přimda a Újezd pod Přimdou," upřesnila tisková mluvčí a dodala: "Neznámý pachatel zde odcizil telekomunikační měděný kabel dlouhý 140 metrů, který byl položený v příkopu u silnice, čímž došlo k výpadku internetu a pevných telefonních linek v obcích Labuť, Mlýnec a Újezd pod Přimdou."

Po pachateli, který způsobil zloděj škodu ve výši 15.000 korun, policie pátrá. "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Po pachateli i odcizeném kabelu policisté pátrají," doplnila Iva Vršecká.
 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24