QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Okružní křižovatka v Radobyčicích je před dokončením! AKTUÁLNÍ FOTKY

23.07.2019 7:01

Nová okružní křižovatka, která od letošního jara vyrůstá v plzeňských Radobyčicích, je před dokončením. Zhruba za týden už bude částečně průjezdná. Přinášíme aktuální informace a fotky!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)

Nový kruhový objezd v Radobyčicích v Plzni vzniká už několik měsíců. Nyní se stavba přiblížila ke svému závěru. Už od pondělí 29. července bude okružní křižovatka částečně v provozu.

Uzavírky v oblasti ale nekončí. "V rámci stavby dojde k otevření průjezdu od Útušic směrem na Tyršův most. Dál budou pokračovat stavební práci v okolních ulicích," upřesnil místostarosta centrálního obvodu Petr Baloun, který má v gesci stavby a investice obvodu.

Po víkendu na kruháč vjedou také autobusy MHD. "S platností od 29. 7. 2019 dojde v oblasti Radobyčic z důvodu postupu prací na výstavbě okružní křižovatky ulic Do Štěnovic, Litická a Dlážděná, k přesunu zastávek linek 23, 32 ´Radobyčice´ z míst jejich provizorního přeložení do polohy nových zastávkových zálivů v ulici Do Štěnovic," informovaly dopravní podniky.

Dál budou probíhat opravy v Dlážděné ulici a Litické ulici. V tomto případě je oficiální termín dokončení naplánovaný na 18. srpna. Samotné práce v lokalitě ale potrvají dalších několik měsíců. Řidiči už by nicméně oblastí měli projet.

Ke stavbě kruhového objezdu se přistoupilo kvůli zvýšení bezpečnosti. Nepřehledná křižovatka působila některým řidičů značné problémy.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24