QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý popelář seskočil z popelářského vozu přímo na čelní sklo kolemjedoucího auta

22.01.2021 12:12

Šestatřicetiletý operátor zvedacího zařízení byl opilý. Provedená dechová zkouška ukázala 3,24 promile. Případem se dále zabývají policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

popelář skočil na auto_PČR2
popelář skočil na auto_PČR1popelář skočil na auto_PČRpopelář skočil na auto_PČR2

Ve čtvrtek 21. ledna ve 12:30 hodin jela šestatřicetiletý řidička s osobním automobilem Renault Megane po silnici v obci Chudenice, právě vyjížděla stoupání ve směru na obec Chlumská. V tu chvíli netušila, co ji při projíždění kolem popelářského auta čeká. "Ze stupačky vlevo, ke středu vozovky, seskočil šestatřicetiletý operátor zvedacího zařízení, který se dostatečně nepřesvědčil o situaci na komunikaci a dopadl přímo na čelní sklo vozidla řidičky," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že na vozidle vznikla škoda v celkové výši 20 tisíc korun.

Operátor utrpěl naraženiny a byl převezen k ošetření do Klatovské nemocnice. Na místě se ještě oba podrobili dechové zkoušce. "Policisté vyzvali řidičku k dechové zkoušce, ta byla s výsledkem negativním. Pak se dechové zkoušce podrobil i popelář. U něj byl výsledek pozitivní, a to 3,24 promile alkoholu v krvi," dodala mluvčí policie.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24