QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oprava vozovky zkomplikuje dopravu řidičům jedoucím z Kyšic do Plzně

01.04.2022 6:59

Od 1. dubna zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR opravu vozovky na silnicích I/26 a I/20 na příjezdu do Plzně. Práce s sebou nesou omezení pro řidiče, k úplné uzavírce však nedojde.

Silniční stavba_Pixabay

V pátek 1. dubna byly zahájeny práce v rámci akce „I/26 Kyšice, sanace hrbů“ k prvním stavebním úpravám, které způsobí omezení provozu na příjezdu do Plzně na komunikaci I/26.

„Během opravy bude na necelých třech kilometrech směrově rozdělené silnice I/26 kompletně opraven povrch komunikace. Důvodem pro opravu silnice je tvorba podélných nerovností na povrchu vozovky. Ty jsou způsobeny převážně nestabilním podložím, které se v řešeném úseku nachází. Součástí opravy je pak dále i výměna krytových vrstev na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice,“ sdělil mluvčí ŘSD ČR Adam Koloušek.

V průběhu března už na místě v rámci akce probíhala překládka kabelu CETIN. Omezení provozu bylo však během provádění prací minimální. Po zahájení prací na opravě vozovky už jsou však dopravní omezení výraznější. „Úplná uzavírka komunikace nebude nutná. Provoz na hlavním tahu bude po dobu provádění prací veden vždy alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru. V termínu od 1. do 25. dubna budou nicméně zcela uzavřeny nájezdy a výjezdy MÚK Ejpovice (EXIT 67) a provoz bude veden po objízdné trase přes Ejpovice a Kyšice,“ říká Adam Koloušek.

Dokončení samotné opravy I/26 je plánované v průběhu příštího roku. Pokud však stavební úpravy budou probíhat bez výrazných komplikací, plánuje zhotovitel dokončit opravu už během letošního roku.

Pro Ředitelství silnic a dálnic provádí stavební úpravy na trase společenství firem BERGER BOHEMIA a.s., EUROVIA CS a.s. a SWIETELSKY stavební s.r.o., které uspělo ve výběrovém řízení na realizaci stavby s cenou ve výši 237 milionu korun bez DPH.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24