QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavy pádu železné opony se konaly na hranici v Alžbětíně - FOTKY

10.11.2019 9:25

"30 let od pádu železné opony", to byl název akce která proběhla v sobotu 9. listopadu na hranici. Konkrétně na hraničním nádraží Železná Ruda -Alžbětín, mezi Železnou a Bavorskou Rudou.

Pád železné opony (2)
Pád železné opony (3)Pád železné opony (2)Pád železné opony (4)Pád železné opony (5)Pád železné opony (6)Pád železné opony (7)Pád železné opony (9)Pád železné opony (8)Pád železné opony (10)Pád železné opony (11)Pád železné opony (13)Pád železné opony (12)Pád železné opony (15)Pád železné opony (14)Pád železné opony (30)

Akce na hraničním nádraží Bayerisch Eisenstein / Železná Ruda -Alžbětín připomněla pád železné opony. Z Plzně vyjel na oslavy dobový vlak tažený lokomotivou Brejlovec. Na hranicích se sešli čeští a němečtí občané, kteří vytvořili i symbolický Zlatý lidský řetěz.

Ve vlaku byl přítomný dobový průvodčí, každý cestující získal cestovní pas. Celní a pasová kontrola připomněla lidem doby před otevřením hranic.

Na nádraží byl pak připraven program i občerstvení. Lidé si mohli projít naučnou stezku věnovanou právě železné oponě nebo navštívit muzea v Železné a Bavorské Rudě.

Setkání sice provázelo deštivé počasí, i tak si na hranice našla cestu spousta lidí.

foto: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24